Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.

DARS vlaga sredstva in napore v povečanje prometne varnosti na avtocestah

24.07.2015
 
Avtoceste so še vedno daleč najbolj varne, po nekaterih izračunih med 7- do 9-krat od drugih cest nižje kategorije. V družbi DARS d.d. investiramo letno več deset milijonov evrov v izboljšave infrastrukture ter v cestno opremo ter naprave in s tem tudi v izboljšanje prometne varnosti. Sredstva namenjamo v okviru preventivnih akcij tudi za ozaveščanje uporabnikov avtocest o pravilni vožnji. Na splošno se je prometna varnost v zadnjem mesecu poslabšala in tega se zavedamo. Letos je na slovenskih cestah do začetka tega tedna življenje izgubilo 65 oseb (lani v enakem obdobju 55), od tega osem ali 12 odstotkov na avtocestah in hitrih cestah, kjer je sicer realizirana polovica vsega cestnega prometa v državi. Na današnji novinarski konferenci smo predstavili aktivnosti, ki jih DARS d.d. izvaja za povečevanje varnosti v avtocestnem prometu.

Več ...

Prometna napoved do 31. julija

Pred odhodom na pot poskrbimo za varen prevoz prtljage

Previdni med postankom na počivališču

23.07.201520.07.201501.07.2015
Vse vikende do konca avgusta je pričakovati zelo visoko gostoto prometa proti turističnim krajem, predvsem iz Avstrije proti slovenski in hrvaški Istri. Večje zgostitve prometa je pričakovati še zlasti ob sobotah na avstrijski in slovenski strani predora Karavanke, na gorenjski avtocesti tudi na izvozu za Bled v smeri Karavank ter na cesti Lesce–Bled, na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez mimo Brda do razcepa Kozarje in naprej proti Vrhniki, občasno tudi na južni ljubljanski obvoznici med Vičem in razcepom Kozarje, na avtocesti Maribor–Ptuj na koncu avtoceste pri Ptuju ter naprej proti mejnemu prehodu Gruškovje. Na Primorskem je pričakovati zastoj od izvoza s hitre ceste v Kopru proti mejnemu prehodu Dragonja, torej na cesti Koper–Šmarje–Dragonja, na koncu hitre ceste pri Izoli in naprej proti Portorožu ter proti mejnima prehodoma Sečovlje in Jelšane.Pred odhodom na počitnice morate v avto zložiti tudi vso potrebno prtljago. Količina prtljage med počitnicami pomeni tudi svojevrstno tegobo, ki se je velja lotiti pravilno. Ni pomembno samo, kako boste v avto spravili vso prtljago, predvsem morate poskrbeti, kako jo boste pravilno zavarovali. Nepravilno zavarovana prtljaga je namreč lahko že ob sicer nedolžnem trku smrtonosno nevarna za potnike. Pred začetkom zlaganja prtljage morate zato misliti tudi na njih – predvsem tiste na zadnjih sedežih.Naša avtocestna počivališča so zlasti v primerjavi s tujimi razmeroma varna, toda previdnost ni nikoli odveč. Tudi na slovenskih avtocestah so namreč zlasti v turistični sezoni na delu tatovi, ki na počivališčih poškodujejo pnevmatiko na vozilih, pozneje pa voznika na avtocesti okradejo. Pri nas so žrtve takšnih tatvin običajno tujci, ki sami potujejo skozi Slovenijo, kljub temu pa se lahko to zgodi vsakomur. V družbi DARS d.d. vas kot uporabnike avtocest in hitrih cest pozivamo, da med postanki na avtocestnih počivališčih ves čas nadzirate vozilo in predmete v njem.
Več ...Več ...Več ...

KAMERE
A5, Maribor - Lendava, cestninska postaja Dragotinci - jug
Galerija slik
Primorski krak (naključna slika)
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Odgovor bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri