Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.

Prometna napoved za avtoceste od 30. januarja do 6. februarja 2015

29.01.2015
 
Na avtocestah in hitrih cestah je zaradi napovedanih padavin in nižjih temperatur že drevi, predvsem pa ponoči in jutri pričakovati posipne in plužne skupine vozil družbe DARS d.d., zato voznikom svetujemo, naj bodo pri vožnji še posebej previdni ter upoštevajo varnostno razdaljo. Kljub temu da bodo avtoceste v čim večji možni meri splužene in posipane, bo ponekod še vedno možnost snežne brozge na cestišču, zato naj se vozniki na pot odpravijo s predpisano zimsko opremo. V pripravljenosti so vse razpoložljive plužne skupine, ki bodo s preventivnim posipanjem vozišč začele še pred sneženjem, nato pa še s pluženjem.

Več ...

Zadnja faza sanacije prezračevalnega sistema v predoru Karavanke

Na terenu je 175 tovornih vozil in okoli 300 Darsovih vzdrževalcev

S 1. februarjem nove vinjete

30.01.201530.01.201529.01.2015
Izvajalci del bodo v predoru Karavanke na avtocesti A2 v ponedeljek, 2. februarja 2015, nadaljevali dela za nadgraditev prezračevalnega sistema v slovenskem in avstrijskem delu, ki jih bodo v celoti zaključili do konca marca 2015. Zaradi del bodo februarja in marca potrebne tako polovične kot popolne zapore predora. V izjavi za javnost je Andrej Sever, vodja tehnične službe povedal, da se je »preventivno posipanje pričelo že v večernih urah, prvo pluženje se je izvedlo na Gorenjskem, kjer je hkrati padlo največ snega. Največ ga je zapadlo v času največjih prometnih konic, zaradi česar se je promet upočasnil.« Vozila za posipanje so potrebovala štiri ure za obhod, »za kar sicer potrebujejo od ure in po do dveh ur«, je povedal Sever in opozoril, da je potrebno vožnjo prilagoditi razmeram na cesti. Letne vinjete z letnico 2014 so v veljavi še do konca januarja, po tem datumu pa morajo vsi uporabniki letnih vinjet namestiti rdečo vinjeto, ki ima letnico 2015.
Več ...Več ...Več ...

KAMERE
A1/E57/E59 Šentilj - Pesnica, nadvoz v Pesnici, pogled proti Avstriji
Galerija slik
Primorski krak (naključna slika)
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Odgovor bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri