Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.

Pojasnilo zapiranja vipavske hitre ceste

18.01.2017
 
V družbi DARS d. d., kjer upravljamo z avtocestami in hitrimi cestami redno spremljamo obnašanje burje in temu primerno prilagajamo področni sistem. Burja je lahko zelo nepredvidljiva in za voznike, še dodatno pa za tiste, ki je niso vajeni, zelo nevarna. Zato skrbno pretehtamo, preden se odločimo za spremembe v sistemu zapiranja ceste, ki je bil vzpostavljen na podlagi dolgoletnih izkušenj. Vzdolž hitre ceste H4 je deset cestnovremenskih postaj (CVP) s senzorji vetra. Po zadnji preseženi mejni vrednosti burje zapora ceste traja še dve uri za prve tri stopnje omejevanja prometa. V primeru četrte stopnje, popolne zapore hitre ceste za ves promet, pa lahko tudi dlje. Burja namreč na vozišče nanese kamenje, vejevje ter poškodovano signalizacij, zato so potrebni čiščenje vozišča, najnujnejša popravila signalizacije ter pred sprostitvijo prometa varnostni pregled odseka. Na območju Rebrnic, kjer je bilo tokrat najhuje (CVP Lozice do 187 km/h), so po zraku leteli tudi kamenje in deli poškodovane signalizacije.

Več ...

Na Primorskem nevarnost burje in zametov

S 1. decembrom naprodaj vinjete z letnico 2017

Pozimi pripravljeni in pravočasno na pot

16.01.201730.11.201610.11.2016
Po napovedih Agencije RS za okolje se bo Primorskem burja v noči na torek, 17. januarja, okrepila in bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 km/h. Še močnejšo burjo je pričakovati v torek čez dan, ko bodo sunki dosegli hitrosti okoli 140km/h. To lahko ima za posledico, da bomo morali za ves promet zapreti hitro cesto H4 prek Rebrnic oz. Vipavske doline (oklic najvišje, 4. stopnje omejitve prometa zaradi burje za vsa vozila). Voznike zato pozivamo, naj se pred odhodom na pot pozanimajo o razmerah, vozijo še posebej previdno in upoštevajo signalizacijo.Vinjete z letnico 2017 bodo naprodaj na pooblaščenih prodajnih mestih od jutri, 1. decembra dalje. Obstoječe vinjete za leto 2016 ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti; letne do vključno 31. januarja 2017. Tudi pri vinjetah z letnico 2017 ne bo sprememb cen posameznih vrst vinjet ali njihove ročnosti, kot tudi ne spremembe na področju cestninskih razredov, v katera se uvrščajo vinjetna vozila. V času zimskih razmer in še posebej napovedanega sneženja se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti, ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot po navadi. V družbi DARS d. d. bomo za prevoznost in varnost avtocestnega sistema v zimski sezoni 2016/2017 skrbeli s približno 450 delavci družbe in 270 vozili.
Več ...Več ...Več ...

KAMERE
A1/E57, Maribor - Ljubljana, Vrhole, pogled proti Ljubljani
Galerija slik
Pomurski in podravski krak (naključna slika)
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri