Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.

DARS aktivno v pripravah na zimsko sezono

07.10.2014
 
Pravilnik o vrstah vzdrževalnih del na javnih cestah in nivoju rednega vzdrževanja javnih cest, Ur.l. RS, št. 62/1998, v 2. členu določa, da »Vzdrževanje cest vodi in organizira za to dejavnost pristojna strokovna služba upravljavca cest. Ceste morajo biti vzdrževane tako, da je omogočen varen promet na njih, da se ohranijo ali izboljšajo njihove prometne, tehnične in varnostne lastnosti, da se ceste in okolje zaščitijo pred škodljivimi vplivi cestnega prometa (v nadaljnjem besedilu: prometa) ter ohranja urejen videz cest.«

Več ...

Obnova voziščne konstrukcije na odseku Sežana - Fernetiči

Informacija s seje Nadzornega sveta

Literarni natečaj »Avtocesta, naša pot v prihodnost«

06.10.201402.10.201401.10.2014
Predvidoma jutri, v torek, 7.10.2014, bomo pričeli z obnovo voziščne konstrukcije odseka Sežana V. - Sežana Z., od km 0,750 do km 2,698, in odseka Sežana Z. - Fernetiči, od km 0,000 do km 1,298, na primorski avtocesti A3 Gabrk - Fernetiči. Promet bo potekal po prehitevalnem pasu.Nadzorni svet DARS d.d. se je na včerajšnji seji seznanil z analizo poslovanja 1-7/2014, ki je bila pripravljena na podlagi predhodnih podatkov in z informacijo o obnovitvenih delih na odseku Unec–Postojna. Nadzorni svet DARS d.d. se je z Upravo DARS d.d. dogovoril, da bo DARS d.d. še enkrat preveril vse svoje ukrepe za čim večjo pretočnost prometa ob delih na avtocesti in poiskal nove načine za pospešitev nujnih obnovitvenih del, vključno z nočnim delom, kjer bo to zakonsko in tehnološko mogoče. Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji je pred kratkim obeležila dvajsetletnico svojega obstoja. Vse od decembra 1993 je vpeta v naše okolje, saj gradi in vzdržuje avtoceste, ki jih uporabljamo bodisi za pot v službo, bodisi za pot na počitnice ali za pot v prihodnost, ko se odločamo o študiju. In še bi lahko naštevali, saj smo tako rekoč vsi na nek način povezani z avtocesto. Zaradi povezanosti avtoceste s celotno družbo in okoljem, smo se odločili, da v šolskem letu 2014-2015 prvič razpišemo literarni natečaj za osnovnošolce na temo »Avtocesta, naša pot v prihodnost«.
Več ...Več ...Več ...
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Odgovor bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri