Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.

Prometna napoved do četrtka, 28. junija 2018

21.06.2018
 
Prihaja čas poletnih dopustov in počitnic, zato se bodo jutranje in popoldanske prometne konice zmanjšale, veliko več pa bo prometa ob koncih tedna. Vsak konec tedna bo tako močno povečan promet, predvsem od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Voznikom priporočamo, da se na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. V pomoč pri načrtovanju poti jim je na voljo prometni koledar.

Več ...

Prekratka varnostna razdalja najpogostejši vzrok prometnih nesreč na avtocesti

Poletni prometni koledar dela in ovire v prometu 2018

Posodobljen regionalni nadzorni center Kozina in novi sistemi na primorski avtocesti

21.06.201821.06.201820.06.2018
Nepravilna varnostna razdalja je še vedno eden izmed glavnih vzrokov nesreč na avtocestah in hitrih cestah, povezana pa je tudi z neprimerno hitrostjo. V letu 2016 se je na slovenskih avtocestah in hitrih cestah zgodilo 327 prometnih nesreč zaradi neustrezne varnostne razdalje. Pred poletno turistično sezono objavljamo informacije o predvidenih delih in zaporah na avtocestnem omrežju, večjih obnovitvenih delih do konca poletja, rušenju cestninskih postaj in poletnih prometnih konicah ter nasvete za uporabnike avtocest in hitrih cest. Prometni varnosti in pretočnosti na avtocestah namenjamo posebno skrb, saj gre za enega izmed strateških vidikov družbe DARS. Strokovno spremljamo in izvajamo prometnovarnostne projekte, 24 ur na dan izvajamo ukrepe nadzora ter vodenja prometa. S tem namenom smo tudi prenovili Regionalni nadzorni center Kozina, ki nadzoruje enega od najbolj prometno obremenjenih delov slovenskega avtocestnega omrežja.
Več ...Več ...Več ...

KAMERE
A1/E70, Ljubljana - južna obvoznica, počivališče Barje, vrtljiva kamera
Galerija slik
Dolenjski krak (naključna slika)
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri