Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.

Prometna napoved do petka, 25. maja 2018

17.05.2018
 
Ta konec tedna bodo na promet vplivale krajše počitnice v Avstriji in večjem delu Nemčije, hkrati pa je v ponedeljek v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Madžarskem praznik. V Nemčiji pričakujejo zelo povečan promet in dolge zastoje, na kar že ves teden opozarjajo tamkajšnji mediji. Na slovenskih cestah bo zaradi tega promet od Avstrije proti Hrvaški povečan v petek popoldne in soboto dopoldne. V obratni smeri bosta najbolj obremenjena ponedeljek in torek. V torek se bo povečalo tudi število tovornih vozil pred mejo z Avstrijo.

Več ...

Začetek odstranjevanja cestninskih postaj

Strateška konferenca o razvoju evropskega prometa

Obvestilo o sferičnem snemanju na delu ljubljanske severne obvoznice in območju priključka Šmarje – Sap

09.05.201825.04.201820.04.2018
Z vzpostavitvijo sistema DarsGo, ki je začel 1. aprila 2018 veljati za težka vozila (vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase), cestninske postaje na avtocestnem omrežju niso več potrebne. Danes se tako na Torovem že začenjajo prva pripravljalna dela za rušenje čelne cestninske postaje in preureditev celotnega območja. V naslednjem tednu se bodo pripravljalna dela pričela tudi na čelni cestninski postaji Log. Zaradi izvajanja del bo na območju obeh cestninskih postaj najprej vzpostavljena zapora obeh prehitevalnih pasov, tudi pozneje pa bo ves čas obnove zagotovljena največja možna pretočnost prometa. To pomeni, da bosta skoraj ves čas obnove v vsako smer potekala dva zožena vozna pasova. Dela na obeh cestninskih postajah bodo zaključena do konca julija.DARS sodeluje na tridnevni konferenci Dnevi TEN-T 2018 v Ljubljani, ki predstavlja strateške usmeritve in glavne finančne okvire Evropske komisije na področju razvoja prometa. Konferenco so obiskali številni člani Evropske komisije in Evropskega parlamenta, ministri za promet držav članic EU ter drugi pomembni odločevalci na področju naložb v pametno, varno in zeleno mobilnost. Družba DARS se na konferenci predstavlja s projektom izgradnje druge cevi predora Karavanke, ki je sofinanciran iz projekta CROCODILE 2 v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope (CEF). Obiskovalci Darsove stojnice pa so se zanimali tudi za Darsove izkušnje z uvajanjem novega sistema elektronskega cestninjenja težkih vozil DarsGo, ki je v Sloveniji stopil v veljavo 1. aprila 2018.Uporabnike ljubljanske severne obvoznice H3 in dela odseka dolenjske avtoceste A2 na območju priključka Šmarje – Sap obveščamo, da se bo 22. aprila 2018 med 9.00 in 15.00 uro izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje dveh odsekov, ki sta bila obnovljena oz. zgrajena v letu 2016 in 2017. Gre za del hitre ceste H3 med Tomačevim in Kosezami, vključno s pripadajočimi priključki ter del avtoceste A2 med razcepom Malence in priključkom Cikava, vključno s priključkoma Šmarje - Sap. Udeleženci v prometu bodo o poteku snemanja cestišča in posledično o morebitnih zastojih obveščeni preko Prometno-informacijskega centra (PIC).
Več ...Več ...Več ...

KAMERE
H3, ljubljanska severna obvoznica, rondo Tomačevo, vrtljiva kamera
Galerija slik
Dolenjski krak (naključna slika)
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri