Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.

Prometna napoved za avtoceste od 30. januarja do 6. februarja 2015

29.01.2015
 
Na avtocestah in hitrih cestah je zaradi napovedanih padavin in nižjih temperatur že drevi, predvsem pa ponoči in jutri pričakovati posipne in plužne skupine vozil družbe DARS d.d., zato voznikom svetujemo, naj bodo pri vožnji še posebej previdni ter upoštevajo varnostno razdaljo. Kljub temu da bodo avtoceste v čim večji možni meri splužene in posipane, bo ponekod še vedno možnost snežne brozge na cestišču, zato naj se vozniki na pot odpravijo s predpisano zimsko opremo. V pripravljenosti so vse razpoložljive plužne skupine, ki bodo s preventivnim posipanjem vozišč začele še pred sneženjem, nato pa še s pluženjem. V zimsko službo DARS d.d. je sicer vključenih 450 delavcev z 270 vozili ter nadzorniki prometa v nadzornih centrih in operaterji Prometnoinformacijskega centra (PIC).

Več ...

S 1. februarjem nove vinjete

Informacija po seji nadzornega sveta družbe DARS d.d.

Projekt HC Koper Izola s predorom Markovec pod investicijsko vrednostjo

29.01.201523.01.201519.01.2015
Letne vinjete z letnico 2014 so v veljavi še do konca januarja, po tem datumu pa morajo vsi uporabniki letnih vinjet namestiti rdečo vinjeto, ki ima letnico 2015.Nadzorni svet družbe Dars d.d. je včeraj, 22.1.2015, na svoji 5. redni seji podal soglasje k poslovnemu načrtu družbe za leto 2015 in med drugim je obravnaval predloge za izdajo predhodnega soglasja nadzornega sveta DARS d.d. k trem sklenitvam poslov. Vrednost investicije (ki obsega celotni odsek izvedbe hitre ceste Koper - Izola s traso hitre ceste, priključke, premostitvene objekte in predor Markovec skupaj, z vsemi stroški faz in postopkov, ki so potrebni za realizacijo: pridobitev zemljišč za gradnjo, projektiranje, gradnja, zaključne aktivnosti) po invest programu (INVP) znaša 177,3 milijona evrov z DDV (vrednost v februarju 2013). Trenutna ocena investicijske vrednosti do dokončanja znaša 165,3 milijona evrov z DDV. Skupni stroški izgradnje predora Markovec in vgradnja elektro strojne opreme do sedaj niso presegli pogodbenih vrednosti.
Več ...Več ...Več ...

Vinjete kupujte zgolj na pooblaščenih prodajnih mestih

  
19.12.2014  
V družbi DARS d.d. smo na cestninskem nadzoru in v Cestninskem uporabniškem centru v letošnjem letu odkrili skoraj 300 ponarejenih letnih vinjet za leto 2014. Vsi primeri so bili predani v nadaljnjo obravnavo policiji, cestninski nadzorniki pa uporabnikom, pri katerih odkrijejo ponarejene vinjete, izdajo še plačilni nalog (globa znaša 300,00 €), kupiti pa morajo tudi vinjeto za nadaljevanje vožnje po avtocesti.  
Več ...  
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Odgovor bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri