Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Cestninski sistem in ceste
Vinjetni sistem
Sistem DarsGo
Predor Karavanke
Cenik cestnine
Načini plačevanja cestnine
Vračilo E-medija
Dokumenti s področja cestnine
Cestnina v drugih državah
DarsGo servisi
Portal uporabnikov EM
Izjava o območju EETS
 

Predor Karavanke

Predornino za uporabo cestnega predora Karavanke iz smeri Slovenije lahko plačate:
  • vozila R1: na cestninski postaji Hrušica;
  • vozila R3 in R4: v sistemu DarsGo. Cestnina se v sistemu DarsGo zaračuna, ko vozilo s pravilno nameščeno in delujočo napravo DarsGo brez ustavljanja prevozi točko cestninjenja. Navodila za pravilno namestitev naprave DarsGo in njeno pravilno uporabo prejme uporabnik ob prevzemu naprave DarsGo. Objavljena so tudi na spletni strani www.darsgo.si
  • z uvedbo sistema DarsGo od 1. 4. 2018 dalje DARS d.d. cestnini svoj del odseka v obeh smereh, torej od priključka Hrušica do državne meje v predoru in obratno. Odsek se cestnini elektronsko in ne več z ustavljanjem na cestninski postaji.

Cestni predor Karavanke je izvzet iz plačevanja cestnine glede na emisijski razred EURO.

Višino cestnine za cestni predor Karavanke je Vlada Republike Slovenije določila z Uredbo o cestnini za uporabo cestnega predora Karavanke.

Cenik cestnine za uporabo cestnega predora Karavanke:
RAZRED VRSTA VOZILA v EUR brez DDV
R1 Motorna vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg, s priklopnim vozilom ali brez njega 5,90
R3* Motorna vozila z dvema ali tremi osmi, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg, in skupine vozil z dvema ali tremi osmi, katerih največja dovoljena masa vlečnega vozila presega 3.500 kg 4,69
R4* Motorna vozila z več kakor tremi osmi, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg, in skupine vozil z več kakor tremi osmi, katerih največja dovoljena masa vlečnega vozila presega 3.500 kg 9,38
* Cestnina se plača za cestninski odsek na slovenski strani.

Točkovna kartaUporabnik, ki večkrat uporablja cestni predor Karavanke, si lahko pri plačevanju cestnine za vozilo cestninskega razreda R1 zagotovi 14 prehodov cestnega predora Karavanke z nakupom neprenosljive točkovne karte v vrednosti 26,39 eura brez DDV, vezane na registrsko številko vozila in z veljavnostjo 30 dni od dneva njene izdaje. Karto je možno kupiti na cestninski postaji Hrušica. Brezgotovinsko plačilo cestnine se lahko na cestninski postaji Hrušica opravi s slovensko ali avstrijsko točkovno karto.

Informacije, kako lahko plačate predornino za cestni predor Karavanke iz smeri Avstrije, dobite na povezavi avtocestnega koncesionarja ASFINAG.

  

Prodajamo avstrijske vinjete
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri