Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Počivališča in kamere
Varna vožnja
Nasveti za varno vožnjo
Nepravilna vožnja
Nadzor hitrosti
Varnostna razdalja
Prometni koledar
 

Pravilno razvrščanje ob zastoju na avtocesti

S pravilno razvrstitvijo vozil ob zastoju na avtocesti omogočimo reševalnim vozilom hitrejši dostop do  ponesrečencev in s tem povečamo možnost preživetja tudi do 40 odstotkov. Razvrstitev vozil v primeru prometne nesreče na avtocesti pomembno vpliva na reševanje poškodovanih, zato ob vsakem zastoju upoštevajte pravilo o razvrščanju vozil.


Informativna zgibanka Reši življenje

Radijski oglasi
1. oglas
2. oglas
3. oglas
4. oglas

"V primeru ustavljanja ali zastoja prometa na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer morajo vozniki med kolonama vozil takoj vzpostaviti reševalni pas, ki je dovolj širok za varno vožnjo intervencijskih vozil. Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na skrajnem levem prometnem pasu, se morajo razvrstiti čim bolj levo, tudi čez robno črto smernega vozišča. Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na ostalih prometnih pasovih, pa se morajo razvrstiti čim bolj desno, tudi čez robno črto smernega vozišča, kar vključuje tudi odstavni pas." (14. odstavek 30. člena Zakona o spremembi zakona o pravilih cestnega prometa, Uradni list št. 54/2017).


“”   V primeru ustavljanja ali zastoja prometa na avtocesti ali hitri cesti med kolonama takoj vzpostavite reševalni pas, ki je dovolj širok za varno vožnjo intervencijskih vozil. Na prehitevalnem pasu zapeljite čim bolj levo, tudi čez robno črto smernega vozišča, na voznem pasu pa čim bolj desno, tudi na odstavni pas - to od 14. oktobra 2017 dovoljuje sprememba zakona o pravilih cestnega prometa.


Predpisana globa za nepravilno razvrščeno vozilo ob zastoju na avtocesti ali hitri cesti je 200 evrov.
 
Galerija posnetkov:

SIMULACIJA REŠEVANJA NA VRANSKEM
 

INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri