Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Investicije in obnove
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
Kohezijski sklad EU
TEN-T proračun
Strukturni sklad - ESSR 2014-2020
Strukturni sklad - ESSR 2007-2013
Sredstva CEF
 

Program TEMPO


 
Namen programa TEMPO 2004-2006 je bilo načrtovanje in uvajanje inteligentnih transportnih sistemov in storitev ITS v Sloveniji v skladu s skupno evropsko transportno politiko, z vključevanjem domačih strokovnih in gospodarskih potencialov z različnih področij (promet, informatika, elektronika, telekomunikacije) tako v javnem kot zasebnem sektorju ter povezovanjem ključnih akterjev na transportnem področju in vključevanjem uporabnikov prometne infrastrukture.

Nosilec nacionalnega programa TEMPO 2004-2006, ki ga je delno finančno podpiral Direktorat za transport in energijo Evropske komisije preko regijskega programa CONNECT, je bilo Ministrstvo za promet RS, ki je strateško, organizacijsko in finančno vodilo program in nadziralo izvedbene aktivnosti posameznih projektov programa.

V projektu je kot strateški partner sodelovala tudi Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji.

FAZA I

Izvedene so bile naslednje implementacije:
  • sistem za nadzor in vodenje prometa na odsekih Klanec – Ankaran in Vransko – Blagovica (videodetekcijski sistem štetja prometa, zbiranje in obdelava prometnih in vremenskih podatkov, podatkov o pojavu izrednih dogodkov na avtocesti in vseh drugih podatkov, ki jih sistem potrebuje za delovanje, nadzor nad trenutnim stanjem na cesti, nadzor nad delovanjem posameznih komponent sistema, vodenje prometa in informiranje uporabnikov avtocest);
  • postavitev video nadzornih kamer na AC omrežju, s čimer se je povečala varnost na avtocestah in optimiziral odzivni čas strokovnih služb ob izrednih dogodkih;
  • sistem varnostnih naprav v predorih Kastelec, Dekani, Trojane in Podmilj (sistem prezračevanja, sistem za nadzor kakovosti zraka in sistem za krmiljenje prezračevanja, sistem za klic v sili in požarno javljanje).

Izveden je bil pilotski projekt:
  • pilotski projekt sistema podajalcev magnetnih listkov za cestninjenje zaprtega sistema na AC Ljubljana – Kozina;
Več informacij lahko najdete na spletni strani http://www.programtempo.si.


INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri