Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Investicije in obnove
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
Kohezijski sklad EU
TEN-T proračun
Strukturni sklad - ESSR 2014-2020
Strukturni sklad - ESSR 2007-2013
Sredstva CEF
 

CROCODILE 1

Evropska komisija je 17.11.2014 izdala sklep o dodelitvi finančne pomoči Unije za projekte splošnega interesa „CROCODILE“ na področju vseevropskega prometnega omrežja (TEN-T), s katerim je odobrila Republiki Sloveniji sofinanciranje upravičenih stroškov v višini največ 6.000.000 EUR. Evropska komisija financira do 20 % upravičenih stroškov.

Ministrstvo za infrastrukturo in DARS d.d. sta dne 21.10. 2015 sklenila sporazum, s katerim je bila prenesena izvedba posameznih nalog na DARS d.d. ter določen terminski in finančni načrt izvedbe.

Projekt CROCODILE vključuje sodelovanje in izmenjavo medsebojnih podatkov in informacij med operaterji ali državami, predvsem storitve, povezane z varnostjo v cestnem prometu.

Projekt je trajal od 1.1.2013 do 31.12.2015.

Mednarodni transportni forum - ITF je projektu CROCODILE podelil zlato nagrado za pametno meddržavno izmenjavo prometnih podatkov med srednje in vzhodno evropskimi članicami EU.

Več informacij o projektu je dostopnih na povezavi https://crocodile.its-platform.eu/INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri