Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Investicije in obnove
Financiranje gradnje
Stroški gradnje
Nosilci nalog
Priprava državnih prostorskih načrtov
Zgrajene AC in HC
A1 Šentilj - Srmin
A2 Karavanke - Obrežje
A3 Gabrk - Fernetiči
A4 Slivnica-Gruškovje
A5 Maribor - Pince
H2 Hitra cesta skozi Maribor
H3 severna obvoznica LJ
H4 Razdrto - Vrtojba
H5 Škofije - Srmin - Koper
H6 Koper - Lucija
H7 Dolga vas - meja z Madžarsko
Ljubljansko vozlišče
Druge ceste
Finančna realizacija gradnje
AC in HC v gradnji
Tretja razvojna os
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
 

Cogetinci - Vučja vas

Osnovni podatki
 • Dolžina: 11,6 km
 • Gradnja: 2006 - 2008
 • Trasa 11,6-kilometrske avtoceste Cogetinci-Vučja vas se začne v območju Cogetincev oziroma severno Grabonoškega vrha, na meji med občinama Cerkvenjak in Sv. Jurij ob Ščavnici. Od začetka odseka, kjer poteka v globokem vkopu, trasa poteka proti vzhodu, skozi gozdnato območje Kamenščaka ter južno od Grabonoša preide v ravninski del Ščavniške doline. Na prečkanju regionalne ceste R III-714 Gornja Radgona (Grabonoš)-Sv. Jurij ob Ščavnici je predviden priključek Sv. Jurij ob Ščavnici, v sklopu katerega je z zahodne strani predvidena tudi oskrbna postaja z obojestranskim bencinskim servisom in parkirišči. Za priključkom Sv. Jurij ob Ščavnici trasa v dolgem loku prečka Ščavniško dolino ter se severno od naselja Dragotinci preusmeri na jugovzhod, v gričevnato območje južno od Rožičkega vrha, se v nadaljevanju preusmeri proti vzhodu, poteka prek manjših sedel severno od Slaptincev ter z viadukti prečka doline Kamenega, Stanetinskega in Kupetinskega potoka. V nadaljevanju poteka med Veselim Gričem in Kupetinci, preko Kupetinskega lesa ter se južno od naselja Zasadi preusmeri proti severovzhodu, proti Bučečovcem oziroma Vučji vasi. Odsek se konča v osi prestavljene regionalne ceste R 1-230 Radenci–Križevci, južno od Vučje vasi.
   
  Avtocestni odsek Cogetinci-Vučja vas je razdeljen na dve gradbeni etapi: prva etapa sega od priključka Sv. Jurij ob Ščavnici do priključka Vučja vas, druga gradbena etapa pa od Cogetincev do priključka Sv. Jurij ob Ščavnici. 

  Avtocestna trasa je zasnovana kot štiripasovna cesta z izvennivojskimi križanji, z odstavnimi nišami in vmesnim ločilnim pasom. Projektirani normalni prečni profil avtoceste je 21,20 m, in sicer 4 vozni pasovi po 3,50 m, 2 notranja robna pasova po 0,30 m, srednji ločilni pas širine 3,00 m, 2 zunanja robna pasova širine 0,50 m in dve bankini po 1,30 m. Avtocesta je projektirana z upoštevanjem računske hitrosti 120 km/h. Minimalni horizontalni radij avtoceste znaša 900 m, minimalni vertikalni radij 20.000 m, maksimalni vzdolžni sklon 2,50 % in maksimalni prečni sklon 6,00 %.

  Na avtocesti je bilo zgrajeno 43 različnih objektov, med njimi 4 viadukti:

  • »Zglavje« čez dolino Kamenega potoka, dolžina 137 m;
  • »Grabe« čez dolino Stanetinskega potoka, dolžina 259,6 m;
  • »Kupetinci« čez dolino Kupetinskega potoka, dolžina 350 m;
  • »Bučecovci« čez železniško progo in regionalno cesto v Vučji vasi, dolžina 115 m;
  • 4 mostovi v skupni dolžini 119 m;
  • 5 podvozov v skupni dolžini 50 m;
  • 6 nadvozov v skupni dolžini 417 m;
  • 22 prepustov, 4 oporni zidovi v globokih vkopih skupne dolžine 1031 m.
  Kot tudi protihrupne zaščite, zadrževalniki, prestavitve komunalnih in drugih vodov 18,69 km deviacij državnih in občinskih ter drugih cest, več regulacij.

   
   

  INFO
  Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

  Spodaj vpišite vaše podatke:
  * Ime in priimek:
  Naslov:
  Poštna št.:
  Mesto:
  * E-naslov:
  Telefon:
  * Zadeva:
  * Prostor za sporočilo:
  Priponka:
  Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
  Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
  Prepiši kodo:
  Pošlji
  Zapri