Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Investicije in obnove
Financiranje gradnje
Stroški gradnje
Nosilci nalog
Priprava državnih prostorskih načrtov
Zgrajene AC in HC
A1 Šentilj - Srmin
A2 Karavanke - Obrežje
A3 Gabrk - Fernetiči
A4 Slivnica-Gruškovje
A5 Maribor - Pince
H2 Hitra cesta skozi Maribor
H3 severna obvoznica LJ
H4 Razdrto - Vrtojba
H5 Škofije - Srmin - Koper
H6 Koper - Lucija
H7 Dolga vas - meja z Madžarsko
Ljubljansko vozlišče
Druge ceste
Finančna realizacija gradnje
AC in HC v gradnji
Tretja razvojna os
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
 

Obvoznica Pragersko

Obvoznica Pragersko je bila prometu predana 8.12.2004. Odlok o lokacijskem načrtu za obvoznico Pragersko je bil sprejet 10.08.2000.

Obvoznica Pragersko se na obstoječo glavno cesto I. reda G 1-2, odsek Slovenska Bistrica - Hajdina navezuje na začetku v km 3,030 in se nanjo na koncu priključi v km 10,517 po obstoječi stacionaži. Namen izgradnje obvoznice je bil izboljšati potek prometa, ki je do sedaj potekal skozi Pragersko in dvakrat nivojsko križa železnico. Z obvoznico se skrajša pot, predvsem pa najtežji promet izloči iz naselja, medtem ko lokalni in ciljni promet še naprej ostajata na stari cesti.

Dolžina dvopasovne obvoznice Pragersko je 6,048 kilometra in zajema tri priključke (Pragersko, Spodnja Gorica s priključno cesto in Šikole) in šest premostitvenih objektov. Premostitveni objekti na obvoznici Pragersko so naslednji: podhod za šolsko pot, ploščati prepust za Mlinski potok, podvoz pod železnico, podvoz za poljsko pot, most za potok Črnec in most za potok Prednica.
 
Obvoznica poteka pod dvema podvozoma, in sicer:

  • podvoz pod železnico, ki je zasnovan kot armiranobetonski okvir, kjer je prekladna plošča preko prečnika vpeta v vkopano zidovje. Višina prekladne konstrukcije na sredini znaša 8,6 cm, širina objekta pravokotno na os proge znaša 10,9 metra, širina objekta je 12,08 metra in višina 4,75 metra ter
  • podvoz za poljsko pot, katerega konstrukcija je zaprt armiranobetonski okvir, temeljen na temeljni plošči. Krila so poševna, vpeta v okvir in ojačan temelj. Dolžina tega podvoza je 5 metrov, širina je 9,90 metra in višina 4,25 metra.

 


INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri