Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
O družbi
Osebna izkaznica
Poslanstvo in vizija
Cilji in kakovost
Organizacijska shema
Organi DARS d.d.
Uprava
Nadzorni svet
Skupščina
Zaposleni
Družbena odgovornost
Informacije javnega značaja
Pomembne številke
Potrjevanje referenc
Finančno središče
Temeljni dokumenti
Javna naročila
Javno zbiranje ponudb
Mednarodno sodelovanje
Telekomunikacijske storitve
 

Uprava

Upravo DARS d.d. v skladu s statutom družbe imenuje in razrešuje nadzorni svet DARS d.d., pri čemer člana uprave - delavskega direktorja v imenovanje in razrešitev nadzornemu svetu predlaga svet delavcev. Upravo s petletnim mandatom, ki ima po statutu največ pet članov, od katerih je eden predsednik uprave, sestavljajo naslednji člani: 

  dr. Tomaž Vidic
predsednik uprave (od 11.4.2016)

Dr. Tomaž Vidic (rojen 1961) je leta 1986 diplomiral, leta 1989 magistriral in leta 1993 doktoriral na Fakulteti za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo (FAGG) Univerze v Ljubljani, kjer je bil prvih deset let po študiju tudi zaposlen kot raziskovalec na področju teorije konstrukcij in potresnega inženirstva. Članki, ki jih je v tem času objavil v znanstvenih revijah v ZDA, imajo več kot 430 čistih citatov v bazi Scopus in več kot 260 čistih citatov v bazi Web of Science, število pa še vedno narašča. Rezultati nekaterih njegovih raziskav so zajeti tudi v evropskih predpisih za potresno varno gradnjo. Podiplomski študij je opravljal tudi na Japonskem, po doktoratu pa delal v Kaliforniji za Nuklearno elektrarno Krško. Aprila 1999 se je zaposlil v družbi DARS d.d. kot svetovalec uprave. Poleti 2002 ga je Vlada RS imenovala za državnega sekretarja na Ministrstvu za promet, zadolženega za področje cest. V obdobju 2004-2009 je bil na ministrstvu generalni direktor Direktorata za ceste. Marca 2009 se je znova zaposlil v družbi DARS d.d., in sicer kot direktor projektov v kabinetu uprave družbe. Januarja 2016 je prevzel vodenje družbe DARS d.d. kot vršilec dolžnosti, aprila 2016 pa mu je nadzorni svet družbe podelil redni petletni mandat predsednika uprave DARS d.d..

  mag. Gašper Marc
član uprave (od 15.5.2015)

Mag. Gašper Marc (rojen 1975) je diplomiral na Ekonomsko poslovni fakulteti Maribor, leta 2011 pa je na Pravni fakulteti Maribor pridobil naziv magister davčnega prava. Od leta 2005 do 2011 je bil direktor družbe FININVEST d.o.o. Nova Gorica in od leta 2004 do 2011 pomočnik direktorja za ekonomsko področje v Primorju d.d. Od leta 2011 je bil tudi direktor ekonomskega področja v Primorju d.d., svetovalec Upravnega odbora Primorje za ekonomsko področje, vodja ekonomskih del pri Stavbenik d.o.o., vodja financ v Cestnem podjetju Nova Gorica d.d. ter od leta 2014 do imenovanja za člana uprave DARS d.d. izvršni direktor za finance in član upravnega odbora pri SŽ-ŽGP Ljubljana d.d.


  Vili Žavrlan - član uprave (od 7.10.2016)

Vili Žavrlan (rojen 1955) je leta 1979 diplomiral na Fakulteti za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani. V letih 1979-1983 je bil zaposlen v Republiški skupnosti za ceste, kjer je med drugim opravljal nadzor nad gradnjo hitre ceste skozi Maribor. V letih 1984-1994 je bil v družbah Cestni inženiring in ZCP Slovenije zadolžen za tehnologijo gradnje cest in gospodarjenje z njimi, nato je v obdobju 1994-1997 v Družbi za državne ceste (DDC) vodil projekte izgradnje posameznih odsekov štajerske avtoceste. Leta 1998 je bil imenovan za direktorja Direkcije RS za ceste in funkcijo predstojnika tega organa v sestavi Ministrstva za promet opravljal neprekinjeno do leta 2008. Od leta 2008 do imenovanja za člana uprave DARS d. d. je bil direktor področij v družbi DDC oz. DRI.


  Marjan Sisinger
član uprave - delavski direktor (od 9.5.2014)

Marjan Sisinger (rojen 1960) je diplomiral na Fakulteti za gradbeništvo (diplomirani inženir gradbeništva), naziv univerzitetni diplomirani organizator je pridobil na Fakulteti za organizacijske vede. V letih 1984-1988 je v Cestnem podjetju Maribor opravljal naloge vodje gradbišča. V letih 1988-1996 je v Obrtnih zadrugah Panorama Ptuj in Lipa Lenart opravljal delo vodje investicijske enote, v slednji je pet let opravljal funkcijo direktorja zadruge. Od leta 1996 je zaposlen v DARS d.d., sprva kot vodja vzdrževanja, od leta 2002 pa kot vodja avtocestne vzdrževalne baze Maribor. Funkcijo delavskega direktorja - člana uprave v DARS d.d. opravlja od maja 2014.

 


PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri