Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Cestninski sistem in ceste
Cenik cestnine
Načini plačevanja cestnine
Vinjeta
Sistem DarsGo
Vračilo E-medija
Dokumenti s področja cestnine
Cestnina v drugih državah
DarsGo servisi
Portal uporabnikov EM
Izjava o območju EETS
 

Pogodbeni poplačniki

Uporabnik, ki plačujejo cestnino z DARS kartico oziroma DARS kartico Transporter ali ABC tablico, lahko storitev odloženega plačevanja cestnine (enkrat na mesec za nazaj) uporabljajo s sklenitvijo pogodbe o odloženem plačevanju cestnine z DARS d.d..

Uporabnik, ki posluje manj kot dve leti ali uporabnik, ki je na podlagi javno dostopnih podatkov ali na lestvici bonitetnih ocen uvrščen v podpovprečni razred ali pa se zanj ocenjuje, da je njegova zmožnost za poravnavanje obveznosti podpovprečna oziroma stopnja tveganja poslovanja z njim nadpovprečna, mora pred sklenitvijo posebne pogodbe z DARS d.d. ali povečanjem števila poplačniških medijev za plačevanje cestnine po že sklenjeni pogodbi, predložiti bančno garancijo v vrednosti 600 eurov po posameznem elektronskem mediju.

Pri prehodih cestninskih postaj uporabniki zgolj evidentirajo prehode, v naslednjem mesecu pa jim DARS d.d. izstavi račun za dejansko mesečno porabo po posameznem elektronskem mediju (DARS kartici, DARS kartici Transporter ali ABC tablici).

DARS bo do 8. v tekočem mesecu izdal račun za porabo v preteklem mesecu, ki ga je potrebno plačati do 25. v tekočem mesecu.

Po sklenitvi pogodbe o odloženem plačevanju cestnine, ki jo uporabnik lahko sklene za neomejeno število elektronskih medijev, DARS d.d. izda dovolilo, na podlagi katerega lahko uporabnik opravi prekategorizacijo elektronskega medija na naslednjih lokacijah:
Poleg ugodnosti enomesečnega zamika plačila cestnine so samo pogodbeniki deležni tudi količinskih rabatov:

Mesečna poraba v bruto znesku Višina rabata od neto višine cestnine
od 600 EUR do pod 1.200 EUR 1 %
od 1.200 EUR do pod 2.400 EUR 2 %
od 2.400 EUR do pod 4.800 EUR 3 %
od 4.800 EUR do pod 7.200 EUR 4 %
od 7.200 EUR do pod 30.000 8 %
od 30.000 in več 10 %

Dosežena višina količinskega rabata se nanaša na celotni znesek bruto porabljene cestnine z vsemi po pogodbi vezanimi elektronskimi mediji v posameznem obračunskem obdobju.

Če uporabnik ne poravna zapadlih obveznosti plačila cestnine za medij ali medije, ki so uvrščeni na stop listo, v roku 45 dni po koncu obračunskega obdobja, se medij ali mediji zbrišejo s te liste šele potem, ko uporabnik predloži bančno garancijo v vrednosti povprečne dvomesečne cestninske obveznosti po mediju ali medijih v obdobju enega leta pred uvrstitvijo medija ali medijev na stop listo.

Še neporabljeno dobroimetje na elektronskem mediju se bo ob prekategorizaciji preneslo iz medija na naš strežnik. DARS bo izstavil račun za promet po pogodbi še-le, ko bo uporabnik preneseno (že plačano) dobroimetje na strežniku porabil.

V primeru izgube, kraje ali poškodovanja kateregakoli elektronskega medija prosimo, da čim prej pokličete na brezplačno telefonsko številko Cestninskega uporabniškega centra 080 15 03, nato pa blokado tudi pisno potrdite prek elektronske pošte: cuc(at)dars.si, telefaksa: 01/5188 305, ali po pošti na naslov: »Cestninski uporabniški center, Grič 54, 1000 Ljubljana«. Ob tem navedite tudi serijsko številko DARS kartice oz. DARS kartice Transporter ali identifikacijsko številko ABC tablice, za katero želite izvedbo blokade delovanja.

Za več informacij in/ali besedilo pogodbe o storitvi odloženega plačevanja cestnine s pogoji poslovanja, prosimo, kontaktirajte Cestninski uporabniški center ali pokličite brezplačno telefonsko številko 080 15 03.


Prodajamo avstrijske vinjete
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri