Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

30. julij: načrtovane poti po gorenjskih cestah opravite ali dopoldne ali zgodaj zvečer
22.7.2016


V soboto, 30. julija 2016, bo zaradi slovesnosti pri Ruski kapelici na območju Gorenjske in Ljubljane oviran promet. Udeležencem v prometu svetujemo, da na območju Gorenjske in Ljubljane 30. julija ne načrtujete potovanj oz. se pravočasno pripravite in prilagodite svojo udeležbo v prometu. Priporočamo, da načrtovane poti, ki jih nameravate opraviti po teh cestah, opravite v dopoldanskem času ali jih prestavite na zgodaj zvečer, ko ne pričakujemo več zapor na glavnih tranzitnih poteh. Zaradi prometno obremenjene sobote pričakujemo največje zgostitve v prometu sredi dneva in popoldne.

Na omenjenem območju bo v z vidika omogočanja čim bolje pretočnosti prometa osebnih vozil, veljala tudi prepoved prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3500 kg: Odredba o prepovedi prometa na cestah v Republiki Sloveniji.pdf (170 kB).

Zaradi cestnih zapor in povečanega prometa bo oviran tudi dostop do Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, zato potnikom in obiskovalcem svetujemo, da se na letališče ta dan odpravijo prej kot običajno.

  Letak - Gorenjska avtocesta: Izognite se zastojem 30. julija 2016


Letos mineva 100 let od tragičnih dogodkov pod Vršičem, kjer je v spomin nanje postavljena Ruska kapelica. Zaradi udeležbe visokih gostov na slovesnosti policija intenzivno pripravlja ukrepe po najvišji stopnji varovanja. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na spominsko slovesnost v počastitev stote obletnice Ruske kapelice, ki bo potekala 30. julija 2016 pod Vršičem, povabil predsednika Ruske federacije Vladimirja Putina. Pristojne vladne službe izvajajo vse potrebne aktivnosti, upoštevaje specifično situacijo udeležbe na najvišji ravni, da zagotovijo varnost in nemoteno, optimalno delovanje za državljane.


“”   V prvi polovici sobotnega popoldneva pričakujemo popolno zaporo avtoceste A2 (v obe smeri) med letališčem Jožeta Pučnika (avtocesto bo v smeri Kranja mogoče zapustiti na priključku Vodice) in predorom Karavanke, v drugi polovici popoldneva pa popolno zaporo gorenjske avtoceste A2 od Naklega proti Šentvidu in Žalam, torej tudi severne ljubljanske obvoznice H3. Pretežni del dneva bo vseskozi zaprt predor Karavanke, predvidoma od 11. ure dalje v smeri Avstrije, medtem ko je zapora v smeri Slovenije predvidena vsaj dve uri prej. Uporabnikom cest, ki za soboto načrtujejo potovanje v smeri Kranjske Gore, priporočamo, da ga organizirajo tako, da bodo na cilju najpozneje do 11. ure, in obratno, tistim, ki nameravajo v nasprotni smeri, naj prispejo do prestolnice najpozneje do 12. ure, saj bodo najmanj do takrat tako avtocesta kot vse druge ceste normalno prevozne. V soboto bo po vremenski napovedi tudi sončno in vroče, zato imejte s seboj na poti dovolj tekočine za pitje, še najbolje vodo.

 
Voznikom, ki prihajajo iz zahodne in severne Evrope, svetujemo, da za pot proti Hrvaški uporabijo pot preko Italije, v obratni smeri pa pot preko Italije ali preko Ljubljane in Maribora v smeri proti Gradcu (Graz). Svetujemo, da na ta dan v načrt potovanja ne vključijo slovensko-avstrijskega predora Karavanke na avtocesti A2, saj bo 30. julija čez dan večkrat zaprt v obeh smereh.


“”   O predvidenih zapora cest ob obisku ruskega predsednika Ruske federacije obvešča PIC, Prometno-informacijski center za državne ceste:
www.promet.si, (na uvodni spletni strani PIC je desno zgoraj dostop do prikaza predvidenih zapor cest na karti).


Uporabnikom avtoceste A10 iz smeri Salzburga priporočamo, da se na razcepu pri Beljaku (Villach) usmerijo proti Italiji (A23, Trbiž/Tarvisio-Udine-Palmanova) in naprej proti Sloveniji (priporočamo avtocesto A34, Villesse-Gorizia in nato v Sloveniji H4 Vrtojba-Razdrto). Vozniki naj bodo pozorni na oznake na spremenljivi signalizaciji že pred Salzburgom.

Za tiste, ki se nameravajo vračati proti severu, svetujemo navedeno italijansko smer ali uporabo primorske avtoceste A1 preko Ljubljane (A2/A1) in naprej po A1 proti Mariboru in Gradcu. Iz smeri Dalmacije (A3) svetujemo uporabo obvoza preko hrvaške avtoceste A4, madžarske M7 in slovenske A5 do Maribora in naprej proti Avstriji. Druga možnost je uporaba dolenjske avtoceste A2 (Obrežje-Ljubljana), iz Ljubljane pa je potem možna pot proti Postojni po primorski avtocesti A1 in preko Italije proti Avstriji ali smer po vzhodni obvoznici Ljubljane (A1) proti Mariboru in Gradcu.

Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri