Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

DARS d.d. prejel odločbo o dodelitvi kohezijskih sredstev za odsek Beltinci - Lendava
30.7.2008DARS d.d. je prejel odločbo Evropske komisije o dodelitvi sredstev iz Kohezijskega sklada za avtocestni projekt Beltinci – Lendava, in sicer v višini 41.625.250 evrov.
 
Investicijska vrednost avtocestnega projekta Beltinci – Lendava (17,4 km) je po investicijskem programu, potrjenem s strani pristojnega prometnega ministra, ocenjena na 116,46 milijona evrov. Gradbena dela zaobjemajo v povprečju 75 odstotkov vrednosti investicije, ostalo so stroški projektiranja, odkupov zemljišč in ostalih stroškov.

Pogodbo o graditvi avtocestnega odseka Beltinci – Lendava je DARS d.d. sklenil konec septembra 2006 s podjetji v skupnem nastopu SCT Ljubljana (vodilni partner), Primorje Ajdovščina, Cestno podjetje Ljubljana, SGP Pomgrad Murska Sobota, CGP Novo mesto in Vegrad Velenje.

Dela potekajo skladno z načrtom; odsek bo predan prometu predvidoma sredi avgusta letos, ko bo za promet odprt celoten odsek Beltinci – Pince (31,1 km) z odcepom hitre ceste na Dolgo vas (približno 3 km).

Kot je znano, je bila v aprilu letos v Bruselj poslana vloga za koriščenje sredstev Kohezijskega sklada za odsek Beltinci – Lendava, v kateri je bila na kratko pojasnjena tudi situacija v zvezi z uvedbo vinjet. Dodatnih pojasnil glede njihove uvedbe Evropska komisija na podlagi prejete dokumentacije ni zahtevala. 
 

 

 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri