Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

DARS d.d. za partnerski odnos z lokalnimi skupnostmi
7.5.2010


Na sinočnjem zboru krajanov Krajevne skupnosti (KS) Žusterna so predstavniki DARS d.d., DDC svetovanje inženiring, d.o.o. in izvajalca del, v skupnem nastopu CPM d.d. in Alpine Bau GmbH, predstavili postopke izgradnje predora Markovec in izvajanja meritev in nadzora z namenom zagotovitve najvišjih standardov varnosti. Naročnik del, nadzorni inženir in izvajalec so se s predstavniki KS Žusterna in Komisije KS Žusterna za nadzor nad načrtovanjem in gradnjo predora Markovec dogovorili za partnerski odnos, ki bo temeljil na učinkoviti in ažurni komunikaciji. 

Izgradnja dvocevnega dvopasovnega predora Markovec bo potekala skladno z najvišjimi evropskimi standardi zagotavljanja varnosti in v partnerskem odnosu z lokalnimi skupnostmi, ki so pokazale visoko mero strokovnosti in pripravljenosti po konstruktivnem sodelovanju. S tem namenom je bila že pred časom s strani lokalne skupnosti ustanovljena Komisija KS Žusterna za nadzor nad načrtovanjem in gradnjo predora Markovec, katere konstruktivno sodelovanje s predstavniki naročnika del, DARS d.d., in pogodbenega nadzornega inženirja na tem projektu, DDC svetovanje inženiring, d.o.o., je obrodilo sadove, saj se je že pri načrtovanju in tudi pri sami izbiri postopkov gradnje upoštevalo mnogo predlogov, ki so bili podani z njihove strani.

Na včerajšnjem sestanku so se predstavniki DARS d.d. in ostalih partnerjev pri projektu gradnje predora Markovec na hitri cesti med Koprom in Izolo z lokalnimi skupnostmi dogovorili za redno obveščanje o dinamiki izvajanja del in o načinu komunikacije med predstavniki lokalnih skupnosti in naročnika. Prav tako so vsem prisotnim odgovorili na vsa vprašanja in se zavzeli, da bodo v največji možni meri upoštevali njihove pobude, s katerimi se bo zagotovila varnost ob gradbišču.

S Patrikom Perošo, predsednikom KS Žusterna, so sklenili, da si med gradnjo predora obe stani želita korektnega partnerskega odnosa, ki bo temeljil na ažurni komunikaciji in rednem obveščanju o vseh spremembah. Predstavniki DARS d.d. so zagotovili, da je samo dinamiko izgradnje predora že mogoče spremljati tudi na spletni strani www.dars.si, in da bi si v vseh slovenskih okoljih želeli tako kompetentnega in konstruktivnega sodelovanja lokalnih skupnosti.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri