Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Dan odprtih vrat v nadzornih centrih DARS
13.11.2014


Ste se kdaj vprašali, kako ter od kod potekata nadzor in upravljanje prometa na naših avtocestah in hitrih cestah? Ste si kdaj zaželeli vstopiti v kakega od nadzornih centrov DARS d.d. in se na lastne oči prepričati, kako deluje? Če je vaš odgovor pritrdilen, vas vabimo, da nas obiščete in spoznate, kako s pomočjo različnih tehnologij in videokamer upravljamo nekaj več kot 600 kilometrov avtocest in hitrih cest. V soboto, 15. novembra 2014, prvič organiziramo Dan odprtih vrat v nadzornih centrih Ljubljana, Kozina, Vransko, Hrušica in Slovenske Konjice.

V družbi DARS d.d. skrbijo za pretočnost in varnost uporabnikov avtocest tudi skupine, ki niso vidne na terenu, so pa pomemben člen pri reševanju vsakodnevnih dogodkov: to so nadzorniki prometa v nadzornih centrih in operaterji Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC).

Svoja vrata vam 15. novembra 2014 tako odpiramo v vseh petih nadzornih centrih ob našem avtocestnem križu, kjer si boste lahko ogledali prostore posameznega centra ter se seznanili z nalogami nadzornikov prometa (predvsem kako ukrepajo v primeru dogodka na cesti ter s katerimi sistemi in napravami upravljajo promet). Na lokaciji ljubljanskega nadzornega centra v Dragomlju vam bomo predstavili tudi PIC, kjer operaterji zbirajo in posredujejo prometne informacije.

Predstavili vam bomo delovanje opreme za upravljanje prometa na naših avtocestah, s katero skrbimo za njihovo varnost in pretočnost. Kot zanimivost pripravljamo ogled posnetkov napačnega ravnanja voznikov. S tem želimo predvsem opozoriti, kako nevarna so lahko ta dejanja in kako pomembna je pravilna vožnja po avtocestah.

Glede na to, da se 15. novembra na cestah uradno začenja zimska sezona, želimo opozoriti tudi na to, kako pomembna je pravočasna priprava nanjo.

Lokacije nadzornih centrov in termini obiskov so na voljo v dokumentu na tej povezavi.

Individualni obiskovalci lahko nadzorne centre obiščejo brez predhodne napovedi, organizirane večje skupine nad 10 udeležencev naj se napovejo vsaj en dan prej službi za upravljanje prometa in prometne varnosti (kontaktna oseba g. Robert Kompan: 041-504-508). Po potrebi se s skupinami lahko uskladi tudi poseben termin. V primeru izrednega dogodka se termini prilagodijo sproti.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri