Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Evropska komisija potrdila projekt Slivnica – Draženci
13.11.2009Evropska komisija je 12. novembra 2009 izdala odločbo o velikem projektu za izgradnjo avtocestnega odseka Slivnica – Draženci. Projekt je del Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013 (OP ROPI), njegova vrednost znaša 278,2 milijona evrov in bo sofinancirana iz sredstev Kohezijskega sklada v višini 88,3 milijona evrov.

Predmet projekta je izgradnja 19,85 km dolge štiripasovne avtoceste na odseku Slivnica – Draženci. Avtocestni odsek Slivnica – Draženci je del avtoceste med Mariborom in Hrvaško ter del vseevropskega prometnega TEN-T (krak A nekdanjega X. evropskega koridorja od Gradca do Zagreba). Avtocestni odsek bo najbolj koristil Štajerski regiji ter mednarodnemu prometu na tem koridorju. Izgradnja avtocestnega odseka bo imela pozitiven vpliv na okolje, saj tranzitni promet ne bo več obremenjeval naselij in mest na območju Maribora in Ptuja, kot tudi na razvojne možnosti območja.

Avtocestni odsek Slivnica – Draženci je bil predan prometu 16. julija letos.
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri