Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Evropska komisija potrdila projekt avtocestni odsek Pluska - Ponikve
21.6.2010Evropska komisija je 17. junija 2010 izdala Sklep Komisije o velikem projektu za izgradnjo avtocestnega odseka Pluska - Ponikve. Projekt je del Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013; njegova vrednost znaša 123,9 milijona evrov in bo sofinanciran iz sredstev Kohezijskega sklada v višini 53,2 milijona evrov.

Predmet projekta je zgraditev 7,6 kilometra štiripasovne avtoceste na odseku dolenjske avtoceste Pluska - Ponikve. Avtocestni odsek Pluska - Ponikve je del avtoceste A2 Karavanke - Obrežje ter del vseevropskega prometnega omrežja TEN-T. Avtocestni odsek bo najbolj koristil prebivalcem jugovzhodnega dela širše Ljubljanske in dolenjske regije. Z avtocesto bodo naselja in kraji na območju Trebnjega razbremenjeni tranzitnega prometa, kar bo izboljšalo življenjske razmere in možnosti za turizem, regionalno trgovino in industrijska središča. Zgraditev avtoceste pa pomeni tudi dokončanje strategije TEN-T s slovenskim odsekom avtoceste Salzburg - Ljubljana - Zagreb kot nadaljnje okrepitve transportne poti sever - jug, na kateri je povečan tranzitni promet z Balkanom, zlasti za povezavo med Ljubljano in Zagrebom kot dvema prestolnicama z močnim zaledjem.

Vir: Ministrstvo za prometNazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri