Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Evropska komisija potrdila projekt avtocestni odsek Ponikve–Hrastje
22.11.2010
Evropska komisija je izdala odločbo za tako imenovani veliki projekt za zgraditev dolenjskega avtocestnega odseka Ponikve–Hrastje. Projekt je del Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013; njegova vrednost znaša 95 milijonov evrov in bo sofinanciran iz sredstev Kohezijskega sklada v višini 34 milijonov evrov. 

Predmet projekta je zgraditev 7,2 kilometra dolge štiripasovne avtoceste na odseku Ponikve–Hrastje, ki je del avtoceste A2 Karavanke–Obrežje ter del vseevropskega prometnega omrežja TEN-T.  Avtocestni odsek najbolj koristi prebivalcem jugovzhodnega dela širše ljubljanske in dolenjske regije. Avtocesta kot povezovalka regij pozitivno vpliva tako na življenjske pogoje in ohranitev razpršenih naselij v regijah kot tudi na možnosti za turizem, regionalno trgovino in industrijska središča.

Avtocesta zlasti koristi lokalnemu prebivalstvu (dnevne migracije na delo in lokalni preskrbovalni centri). Velike koristi avtocesta prinaša tudi ostalim uporabnikom cestne infrastrukture s povečanjem zmogljivosti omrežja ter posledično preusmeritvijo velike večine tranzitnega prometa na avtocesto in povečanjem varnosti v prometu.

Zgraditev avtoceste, ki je bila predana prometu 30. junija letos, pomeni tudi dokončanje strategije TEN-T s slovenskim odsekom avtoceste Salzburg–Ljubljana–Zagreb kot nadaljnje okrepitve transportne poti sever–jug, na kateri je povečan tranzitni promet z Balkanom, zlasti za povezavo med Ljubljano in Zagrebom kot dvema prestolnicama z močnim zaledjem.

Vir: Ministrstvo za prometNazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri