Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Izkop predora Markovec z izolske strani
13.5.2011


DARS d.d. si kot naročnik del že ves čas prizadeva za čim prejšnje dokončanje predora Markovec, ki je del projekta hitre ceste Koper-Izola. Po uspešnem dogovoru z Alpine Bau GmbH o nadaljevanju del, ta od sredine letošnjega marca aktivno izvaja pogodbena dela na izolski strani predora. Trenutno nadaljuje z izkopom predorskih cevi ter odvažanjem izkopanega materiala na deponijo Železni most v Kozini. 

Do sredine tega tedna je izvajalec del v zahodni levi cevi izkopal okrog 215 metrov kalote, v zahodni desni cevi pa približno 235 metrov kalote. Od začetka nadaljevanja del je bilo tako izkopanih v predorski ceveh z izolske strani približno 450 metrov kalote, to je zgornje polovice predorske cevi. Z izolske strani izvajalec trenutno nadaljuje s klasičnim postopkom odstreljevanja hribine po predpisanih dolžinskih korakih.

Pred mesecem dni je izvajalec del predstavnikom lokalne skupnosti zaradi boljšega poznavanja specifike lokacije že predstavil alternativne možnosti nadaljevanja del na koprski strani predora Markovec. Na izolski strani so bila izvedena določena poskusna miniranja, da bi na ta način lahko čim bolj podrobno opredelili alternativne možnosti izkopa na koprski strani. Prejšnji četrtek se je izvajalec ob prisotnosti naročnika in nadzornega inženirja sestal tudi s predstavniki lokalne skupnosti. Predlog morebitne spremembe tehnologije je sicer obveza izvajalca, DARS d.d. kot naročnik pa bo skrbel, da bodo dela potekala v skladu z obstoječo uredbo o lokacijskem načrtu in veljavno zakonodajo, ob sodelovanju z lokalno skupnostjo.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri