Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Manj nesreč in večja pretočnost: varno na poti
20.6.2014


DARS d.d. poleg rednih vzdrževalnih del in obnavljanja avtocest, kar je povezano z varnostjo uporabnikov, izvaja številne aktivnosti za večjo varnost uporabnika, je na današnji novinarski konferenci uvodoma poudaril mag. Ulrich Zorin, vodja službe za upravljanje prometa in prometne varnosti. Vse predore smo obnovili z varnostnimi sistemi, namestili smo naletne mehove, DARS d.d. se povezuje s centri nadzora prometa v tujini, uvedli smo "traffic managerja," vzpostavljamo glavni nadzorni center in številne druge aktivnosti, ki hkrati prispevajo tudi k večji pretočnosti.

Mag. Nataša Kovše iz službe za upravljanje prometa in prometne varnosti je v okviru akcije »Na odstavnem pasu nismo varni« voznike pozvala, da uporabljajo odsevne telovnike, se čim hitreje varno umaknejo z vseh voznih površin (za jekleno varnostno ograjo), namestijo trikotnike in za klic v sili uporabijo stebriček SOS. Dotaknila se je tudi obstoječega predpisa, ki določa odvoz vozil. »Predpis bi bilo potrebno spremeniti v smeri, da se pokvarjena vozila z odstavnega pasu umaknejo čim prej oziroma takoj,« je povedala na današnji novinarski konferenci, ki je potekala v prostorih Regionalnega nadzornega centra Ljubljana (v Dragomlju). 

  mag. Nataša Kovše in mag. Ulrich Zorin

Zorin je uporabnike opozoril na tako imenovani reševalni pas, na pravilno razvrstitev vozil v primeru zastoja in s tem puščajo prostor za intervencijske službe.

Vodja Prometno-informacijskega centra Brane Nastran je podal napoved prometa in napotke za poletje 2014. Izjavo lahko poslušate na tej povezavi.

Tonski posnetek novinarske konference lahko poslušate na tej povezavi.

Na tej povezavi si lahko ogledate predstavitev novinarske konference.
 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri