Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Na primorski avtocesti nadaljevanje gradnje protihrupnih ograj
8.3.2014
Na odseku primorske avtoceste Unec–Postojna bo izvajalec del nadaljeval z gradnjo protihrupne zaščite. Delavci bodo v ponedeljek dopoldan, 10. marca 2014, začeli postavljati delovno zaporo na območju viadukta Unec. Zaradi izvedbe protihrupne zaščite bo v smeri proti Postojni v dolžini približno 600 metrov zaprt pas za počasna vozila, promet bo potekal po voznem in prehitevalnem pasu ob omejeni hitrosti vožnje. Dela bodo potekala predvidoma do 17. aprila 2014. Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada.

 
 
Izvajalec del je v prvi fazi, pred začetkom zime zgradil protihrupni ograji na območju Unca ob smernem vozišču proti Ljubljani. Prva protihrupna ograja (PHO-1) je dolga 934 metrov in visoka od dva do 3,1 metra in pred hrupom ščiti naselje Unec, druga je dolga 376 metrov in ščiti naselje Hribce.

V prihodnjem tednu bo izvajalec, kako navedeno, na območju Unca začel graditi še protihrupno ograjo ob smernem vozišču proti Postojni, pri čemer zastojev v prometu vsaj v prvi fazi izgradnje protihrupnih ograj ni pričakovati. Ob montaži protihrupnih elementov v nosilce pa se bo delna zapora po potrebi nadgradila še z vzdrževalno zaporo, ki začasno omeji vožnjo še po voznem pasu.

Projekt izvedbe protihrupne zaščite na primorski avtocesti vključuje zgraditev protihrupnih ograj (PHO) v skupni dolžini 3.799 metrov oz. površini 13.320 kvadratnih metrov. Izvajalca del protihrupne zaščite na območju Unca, Ravbarkomande in Postojne (začetek del je območju Ravbarkomande in Postojne predviden konec marca) sta v skupnem nastopu CPG d.d., Nova Gorica (vodilni partner) in Petrič d.o.o. Ajdovščina (partner), pogodbena vrednost del znaša 2.915.703,00 EUR (brez DDV), rok izvedbe je konec avgusta 2014.

  Prospekt (pdf)“”   Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: Cestna in pomorska infrastruktura - KS; prednostne usmeritve Področje avtocest ter javnega razpisa za izbor operacij Gradnja protihrupnih ograj na posameznih AC odseki; več na tej povezavi.


 Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri