Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Na razcepu Malence postavljen ukrep za zmanjšanje števila voženj v napačno smer
5.4.2016


Da bi zmanjšali število voženj v napačno smer in posledično število prometnih nesreč je družba DARS d.d. na razcepu Malence v mesecu marcu kot ukrep za preprečitev vožnje v napačno smer postavila plastične in snemljive stebričke. Stebrički so postavljeni na površini, ki predstavlja polno črto in ločuje prometna pasova, ki vodita iz smeri Golovca in smeri dolenjske ter se združita v južni obvoznici. Enak ukrep je iz smeri južne obvoznice in Golovca proti Dolenjski.
 
        
 
  
Z omenjenim ukrepom so zagotovljeni pogoji za višjo prometno varnost na tem zelo nevarnem odseku, posebej ker je na tem delu veliko predorskih cevi. Z ukrepom ni samo zmanjšana možnost obračanja in posledično vožnje v napačno smer (kar dokazuje posnetek na tej povezavi), preprečena je tudi neprestana vožnja čez polno črto – pri vključevanju prometa iz predora Golovec na južno obvoznico in iz južne obvoznice na avtocesto proti dolenjski. Tudi te vožnje so bile s stališča prometne varnosti zelo nevarne. V DARS d.d. opažamo, da se uporabniki počasi navajajo na pravilno vključevanje.
Dodajamo, da prometne ureditve niso bile spremenjene niti ni zožen prosti ali prometni profil ceste. So pa s tem ukrepom poleg preprečitve voženj v napačno smer, preprečene tudi kršitve pravil cestnega prometa in ogrožanje drugih udeležencev v prometu. 

Ukrep preprečitve vožnje v napačno smer je bil izveden na podlagi razvojno-raziskovalne naloge »Ukrepi za zmanjšanje možnosti in analiza voženj v nepravilno smer na slovenskem avtocestnem omrežju«.  Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri