Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Nadaljuje se izkop predora Markovec
16.3.2011


Izvajalec od danes, potem ko so v prejšnjih dneh potekale intenzivne operativne priprave na gradbena dela, nadaljuje izkop cevi na izolski strani predora Markovec na hitri cesti med Koprom in Izolo. Intenziteto del bo v prihodnjih dneh postopno povečeval.

Zaključena so tudi dela na izvedbi začasnega priključka z gradbišča na izolski strani predora na glavno cesto, od koder bodo možni prevozi viškov materiala na deponijo Železni most in – ko bo podjetje Soline, pridelava soli d.o.o. pridobilo potrebno dokumentacijo - tudi na deponijo ob sečoveljskem letališču. Na omenjeni deponiji bo lahko izvajalec del odložil približno 30.000 prostorninskih metrov materiala, s čimer bo omenjeno podjetje lahko obnovilo in utrdilo nasipe v krajinskem parku Sečoveljske soline na območju Občine Piran.

V DARS d.d. pričakujemo, da bosta v tem obdobju, do zapolnitve omenjenih zmogljivosti, izvajalec del Alpine Bau GmbH in Občina Izola dosegla razumen dogovor glede uporabe izolskih občinskih cest, ki vodijo do tamkajšnje deponije Šared. K temu ju tudi vseskozi pozivamo.

Alpine Bau GmbH se je zavezal, da bo naročniku del čim prej predal tudi celovit predlog načina nadaljevanja del na koprski strani predora.

Kakor je znano, je DARS d.d. prejšnji mesec uspešno zaključil pogovore v zvezi z nadaljevanjem izvedbe del na projektu zgraditve predora Markovec na hitri cesti med Koprom in Izolo. Izvajalec del Alpine Bau GmbH je 15. februarja pričel s prvimi aktivnostmi za oživitev gradbišča predora, kjer so dela s strani CPM d.d., prejšnjega vodilnega partnerja po še vedno veljavni pogodbi o graditvi omenjenega dvocevnega dvopasovnega predora, v celoti zastala konec novembra 2010. V trenutku, ko sta bili načrtovani 2.145 metrov in 2.174 metrov dolgi predorski cevi izkopani z izolske strani v dolžini 578,4 in 590,8 metra  ter s koprske strani v dolžinah 326 in 316 metrov; skupaj približno 42-odstotno.
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri