Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Nadzorni svet Dars se je seznanil s poslovanjem družbe v prvem trimesečju in podal predhodno soglasje k sklenitvi posla za odsek Draženci Gruškovje
21.5.2015


Nadzorni svet Dars d.d. se je na 8. seji, ki je potekala 20. maja 2015, seznanil s trimesečnim poročilom o poslovanju družbe, s poročilom revizije o obnovi poslovne stavbe v Celju in podal predhodno soglasje k sklenitvi posla za izgradnjo odseka Draženci Gruškovje ter predhodno soglasje k podpisu pogodbe za zadolževanje za izgradnjo tega odseka pri Evropski investicijski banki.

Uprava družbe Dars je včeraj sprejela sklep o izbiri izvajalca za izgradnjo AC A4 Slivnica – MMP Gruškovje, pododsek AC Draženci _ MMP Gruškovje, I. etapa od km 0+000 do km 7+260 dolžine 7+260 km (sklop 1) in II. B etapa – začetna gradbena dela (sklop 2). Nadzorni svet se je na današnji seji seznanil z izborom izvajalca in podal predhodno soglasje k sklenitvi posla. Naročnik bo z odločitvijo o oddaji seznanil vse ponudnike, ki so v predmetnem postopku oddali ponudbo.

Z namenom izgradnje omenjenega odseka je Dars d.d. Ministrstvo za finance zaprosil za izdajo predhodnega soglasja pri zadolževanju družbe Dars pri Evropski investicijski banki (EIB). Nadzorni svet je podal predhodno soglasje k podpisu pogodbe v višini do 145 milijonov evrov.

Nadzorni svet je obravnaval trimesečno poročilo o poslovanju družbe. Na področju prihodkov se zaznava 1-odstotno preseganje načrtov za letošnje leto in 2-odstotno zmanjšanje glede na enako obdobje lanskega leta. Odhodki in poslovni stroški so nižji od planiranih za 7-odstokov, zmanjšujejo se tudi glede na pretekli dve leti. Kazalnik EBITDA, ki zagotavlja nadaljnje razdolževanje Dars d.d. in pozitivno vpliva na presojo kreditne sposobnosti s strani posojilodajalcev, kaže na pozitiven trend v primerjavi z načrti za letošnje leto in v primerjavi z letom 2013. Čisti poslovni izid prvih treh mesecev je pozitiven in znaša 6,9 mio evrov.

Nadzorni svet se je seznanil z dodatnim poročilom o obnovi poslovne stavbe v Celju. V skladu s sprejetimi sklepi se bo pričel postopek selitve v obnovljene prostore.

Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri