Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Občina Izola kljub dogovoru še ni izdala dovolilnic za prevoze po občinskih cestah
3.3.2011


Napovedano je bilo, da se bodo včeraj intenzivneje začela dela na izolski strani gradbišča predora Markovec na hitri cesti med Koprom in Izolo, od koder bi izvajalec del začel odvažati izkopni material na deponijo Šared. V torek popoldan je bilo na sestanku med Občino Izola, izvajalcem del Alpine Bau GmbH in DDC d.o.o, ki je Darsov pogodbeni nadzorni inženir na tem projektu, dogovorjeno, da bo izolska občina izdala začasno odločbo v zvezi dovoljenji za čezmerno uporabo občinskih cest in prekoračitvijo dovoljene skupne mase. Občina dogovora ni spoštovala.

V nasprotju z dogovorjenim na sestanku Občina Izola pogojuje izdajo dovolilnic za prevoze s sklenitvijo pogodbe med Alpine Bau Gmbh in izolsko občino, ki med drugim določa, da bosta  pogodbeni stranki v 14 dneh od sklenitve te pogodbe podpisali še aneks, s katerim bosta dorekli na kakšen način bo Alpine Bau GmbH plačal Občini Izola »z odlokom določen znesek  za čezmerno uporabo občinskih cest, po katerih bodo potekali prevozi.«  V nasprotju z dogovorjenim na sestanku Občina Izola pogojuje izdajo dovolilnic za prevoze s sklenitvijo pogodbe med Alpine Bau Gmbh in izolsko občino, ki med drugim določa, da bosta pogodbeni stranki v 14 dneh od sklenitve te pogodbe podpisali še aneks, s katerim bosta dorekli na kakšen način bo Alpine Bau GmbH plačal Občini Izola »z odlokom določen znesek za čezmerno uporabo občinskih cest, po katerih bodo potekali prevozi.« 

Kakor omenjeno, je bilo na torkovem sestanku je bilo dogovorjeno, da bo dovoljenje začasno ter da bosta Alpine Bau GmbH in Občina Izola v dveh tednih dogovorila in uskladila vse podrobnosti o pogojih voženj tovornjakov. Glede na dejstvo, da delo nadaljuje Alpine Bau GmbH, je ta na Občino Izola pravočasno naslovil vlogo za spremembo odločbe (sprememba registrskih tablic tovornih vozil, ki bodo opravljala prevoze, saj so v veljavni odločbi navedene še tablice prejšnjega izvajalca, CPM d.d.), vendar občina zaprošene odločbe še ni izdala.

Ker je skladno z veljavno, decembra 2009 sklenjeno pogodbo o zgraditvi predora Markovec obveza izvajalca del, da uredi problematiko uporabe lokalnih cest s pristojno občino, v DARS d.d. kot naročnikom del pričakujemo, da bosta sogovornika nemudoma dosegla razumno rešitev zapleta.
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri