Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Obisk predsednika makedonskega avtocestnega podjetja
8.3.2018


Predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic in član uprave Vili Žavrlan sta sprejela direktorja makedonskega Javnega podjetja za državne ceste Zorana Kitanova. V ospredju srečanja so bili pogovori o možnostih sodelovanja med obema podjetjema, zlasti pri izmenjavanju izkušenj in dobrih praks na področju gradnje, upravljanja in vzdrževanja cestninskih avtocest.

Sogovorniki so ob tej priložnosti podpisali memorandum o sodelovanju, ki poleg izmenjave informacij predvideva izvedbo skupnih srečanj o strokovnih vprašanjih, krepitev odnosov z avtocestnimi upravljavci sosednjih držav, sodelovanje na področju vodenja prometa ter nadaljnjo formalizacijo sodelovanja v obliki ustanovitve interesnega združenja.


Predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic (levo), direktor makedonskega Javnega podjetja za državne ceste
Zoran Kitanov (sredina) in član uprave družbe DARS Vili Žavrlan (desno) so podpisali memorandum o sodelovanju

Zoran Kitanov si je med obiskom ogledal Darsov regionalni center za nadzor in vodenje prometa v Dragomlju pri Ljubljani, tamkajšnji Prometno-informacijski center za državne ceste ter Avtocestno vzdrževalno bazo Vransko, kjer so mu predstavili dejavnosti na področju vzdrževanja slovenskega omrežja avtocest in hitrih cest. Predsednik in član Darsove uprave sta gosta seznanila tudi z uvajanjem elektronskega cestninjenja za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone, ki ga bo Slovenija uvedla 1. aprila letos.
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri