Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Otroci vedo veliko o prometu
10.3.2014


Družba DARS d.d. je finančno podprla delavnice o prometni varnosti, ki jih je za otroke dveh mariborskih osnovnih šol organiziral Zavod varna pot. Delavnic v OŠ Prežihovega Voranca in Janka Padežnika se je v petek, 7. marca 2014, udeležilo približno 150 učencev. Pokazali so veliko prometnega znanja in navdušenja nad delavnicami. Učili so se o prometnih znakih, uporabi čelade, najbolj pa jim je bila všeč igra Varna pot. 

  Delavnica za otroke v Mariboru
 
  Delavnica za otroke v Mariboru<

Prostovoljci Zavoda varna pot, civilne in neprofitne organizacije, so v delavnice vključili revijo Večerko, posvečeno varnosti v prometu, nad katero so bili učenci zelo navdušeni. Na delavnicah je svoje delo predstavil predstavnik družbe DARS d.d., pridružili sta se tudi dve policistki, ki sta učencem predstavili njuno vlogo v prometu, ter predstavnica Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Maribor.

»Da boste povedali očkom in mamicam, naj ne norijo z avtom, na kolesu naj nosijo čelado in upoštevajo prometna pravila," je Robert Štaba, predsednik zavoda Varna pot, četrtoin petošolcem mariborske OŠ Prežihovega Voranca po poročanju časnika Večer pojasnil namen pedagoških delavnic Ju3 na cesti, ki so jih promotorji zavoda konec prejšnjega tedna izvedli zanje. (Pre)pogosto je namreč tako, da starši s svojim vedenjem v cestnem prometu otrokom ne dajejo dobrega zgleda. Hkrati pa demonstratorji Varne poti ob srečanjih s slovenskimi osnovnošolci ugotavljajo, da ti, zlasti tisti v višjih starostnih skupinah, veliko vedo o prometu." Želimo si vzpostaviti trikotnik, v katerem bo otrok v družini dobil dobro izhodišče za varno vedenje v prometu, ga v šoli potrdil in kot udeleženec v prometu zaokrožil," je po poročanju Večera razložil Štaba.

Devet- do enajstletniki so pokazali, da veliko razmišljajo o prometu in o svoji vlogi v njem, pa da jih zanimata tako delo in vloga policistov (da niso na cesti le zato, da bi njihovim staršem pisali položnice, sta jim zagotovili policistki), kot tudi delavcev družbe DARS d.d. na avtocesti. O tem jim je nekaj povedal Ludvik Gošnak, skupinovodja v avtocestni vzdrževalni bazi Maribor oziroma njeni ptujski izpostavi.

Otroci so mu zastavili veliko vprašanj, po drugi strani pa so na vsako njegovo vprašanje s področja avtocest in varnosti povečini tudi pravilno odgovorili. Vedeli so na primer, da so pred predori semaforji, da je najvišja dovoljena hitrost na avtocesti 130 km/h, da je prepovedano hoditi po avtocesti… Ob koncu predstavitve so mu obljubili, da bodo starše ob vožnji po avtocesti opozorili, da morajo biti pri vožnji zelo pozorni tudi na vozila in delavce družbe DARS d.d., ki vzdržujejo avtocesto, da je ta varna in čim bolj pretočna.

Zavod Varna pot je delavnice izvedel v sodelovanju z DARS d.d., ČŽP Večer in Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Maribor.

Otroci se bodo lahko o prometu naučili tudi iz jesenske revije Večerko, ki so jo na delavnicah tudi vsi dobili, njeno izdajo je sicer finančno podprl tudi DARS d.d.. 

  Revija Večerko

V DARS d.d. smo veseli, da so otroci uživali na delavnicah in bomo tovrstne projekte podpirali tudi v prihodnje.

Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri