Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Podpis pogodbe za izvedbo gradbenih del na AC odseku Draženci Gruškovje
13.8.2015         
                                                                                                                                                                                                                        
 
 
DARS d.d. je s podjetjem EURO ASFALT d.o.o. Sarajevo podpisal pogodbo za izvedbo gradbenih del na AC odseku Draženci – Gruškovje za II. b etapo.

S pogodbo naročnik odda, izvajalec pa prevzame v izvedbo gradbena dela na AC A4 Slivnica – MMP Gruškovje, pododsek AC Draženci - MMP Gruškovje, II. b etapa – začetna gradbena dela (SKLOP 2).

Pogodbena vrednost del pogodbe za II. b etapa – začetna gradbena dela (SKLOP 2), je določena na osnovi ponudbe izvajalca št. 24-02-SLO-001/15-s2, z dne 24.2.2015 v potrjeni in sprejeti predračunski vrednosti (brez DDV) s strani naročnika, ki znaša 6.166.184,13 EUR (brez DDV) oziroma 7.522.744,64 EUR z DDV. Rok za dokončanje gradbenih del je 12 mesecev od uvedbe izvajalca v delo.
 
  
 
Operacijo delno financira Evropska unija in sicer iz Kohezijskega sklada.

Mag. Matjaž Knez je ob podpisu povedal, da od izvajalca pričakujmo odgovorno, strokovno, visoko motivirano delo, predvsem pa odgovornost do pogodbenih obveznosti. »Odgovornost, osredotočenost in okoljska učinkovitost so tudi vodila družbe Dars«, je povedal predsednik uprave Dars d.d.

G. Hamed Ramić, direktor EURO ASFALT d.o.o. Sarajevo je ob podpisu povedal, da se bodo potrudili, da bodo skupaj s partnerji iz Slovenije posel opravili po najboljših standardih in najkrajšem možnem času. Upa, da bo sodelovanje pri tem projektu preraslo v zadovoljstvo vseh sodelujočih.

Za II. a etapo na odseku AC Draženci – Gruškovje je prispelo pet ponudb

DARS d.d. je za javno naročilo Izvedba gradnje odseka AC Draženci - MMP Gruškovje - 2a. etapa od km 7,26 do km 13,03 v dolžini 5,771 km prejela pet ponudb. Odpiranje ponudb je potekalo 12.8.2015. 

Ponudbe so oddali naslednji ponudniki:
  1. Serenissima construzioni S.p.A.: 48.763.102,18 EUR (brez DDV),
  2. GP Krk d.d., Krk Hrvaška+Viadukt d.d. Zagreb:  51.236.041,47 EUR (brez DDV),
  3. JV Kostak d.d., Krško+Osjek Koteks d.d.+Geotehnika d.o.o.: 57.300.668,49 EUR (brez DDV),
  4. JV SGP Pomgrad d.d.+GGD Kranj+CGP d.d. Novo mesto+Kolektor koling d.o.o.: 51.386.561,19 EUR (brez DDV),
  5. Euro-asfalt d.o.o., Sarajevo BiH: 46.020.030,45 EUR (brez DDV),
Odsek se bo delno financiral iz sredstev kohezijskega sklada EU.

Med tem so se dela na prvi etapi odseka Draženci – Gruškovje, za katera je bil podpis pogodbe 15.7.2015 že začela. Izvajalec je bil uveden v delu 22.7.2015. Aktivnosti na terenu že potekajo. Večja dela z večjo gradbeno mehanizacijo bodo potekala v naslednjem tednu.
 Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri