Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Podpisana pogodba za izvedbo gradbenih del na AC odseku Draženci Gruškovje
15.7.2015 

DARS d.d. je danes z družbo SGP Pomgrad d.d. podpisal pogodbo, s katero naročnik oddaja, izvajalec pa prevzame v izvedbo gradbena dela na AC A4 Slivnica – MMP Gruškovje, pododsek AC Draženci - MMP Gruškovje, I. etapa od km 0+000 do km 7+260 dolžine 7+260 km, na trasi AC A4 Slivnica - MMP Gruškovje. Skupna pogodbena vrednost del z DDV znaša 68.580.424,62 EUR. Dela mora izvajalec dokončati v roku 28 mesecev po uvedbi v delo.
        
Župan občine Videm Friderik Bračič je poudaril, da so si občine desetletja prizadevale, da bi dobile varno cesto: »Kronika nam kaže zastrašujoče podatke o smrtnih žrtvah, poškodovanih in škodi na tej cesti. Uporabniki in domačini so dnevno preživljali strah, kako prečkati vozišče.« Povedal je, da je današnji dan za občine Videm, Podlehnik, Žetale in Hajdino zgodovinski, saj bodo s podpisom pogodbe izpolnjeni pogoji za pričetek gradnje.

Predsednik uprave DARS d.d. mag. Matjaž Knez je povedal, da: »smo si pred tremi leti, ko smo nastopili mandat, zadali dva globalna cilja. Prvi je odgovorno upravljanje z zaupanim premoženjem, drugi pa je izgradnja avtocestnega sistema in povečanje prometne varnosti. Današnji podpis pomeni pomemben korak na tej poti.« Povedal je, da so ključni izzivi družbe projekti, ki strateško odgovarjajo na izzive naslednjega desetletja. Uresničujemo jih odgovorno, osredotočeno in okoljsko učinkovito.

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je veselje delil z lokalnimi skupnostmi, ki so dolgo čakale na ta projekt. Po njegovem mnenju s tem odsekom pridobivamo pomemben del avtocestnega sistema, ki bo povezal Slovenijo z Evropo, ključnega pomena pa je predvsem za lokalno prebivalstvo.

Predvideni potek novega AC odseka od Dražencev do MMP Gruškovje na spletu:
://www.youtube.com/watch?v=TcaQao8DnZs

Naložba se bo delno financirala iz TEN-T sredstev EU: sofinanciranje dela stroškov izdelave prostorske dokumentacije in PGD ter PZI projektov ter sredstev kohezijskega sklada EU: Sofinanciranje projekta s sredstvi evropskega kohezijskega sklada je predlagano v okviru prednostne naložbe Podpiranje multimodalnega enotnega evropskega prometnega območja z vlaganjem v vseevropsko prometno omrežje (TEN-T) Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020. 
 
                  
 
                  
                                                          
                  
 
                        

                     Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri