Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 10. novembra 2017
2.11.2017


Konec tedna ne pričakujemo večjih povečanj prometa. Ob lepem vremenu ga bo nekaj več proti turističnim krajem in v obratni smeri. Nekaj vpliva na promet bo imel tudi konec počitnic v Belgiji, delu Nemčije ter na Madžarskem. Zaradi nujnega popravila v nesrečah poškodovanih jeklenih varnostnih ograj bo v soboto, 4. novembra 2017, od predvidoma 14. do 22. ure med počivališčem Ravbarkomanda in priključkom Postojna proti Kopru zaprt prehitevalni pas na razdalji 1,5 km, promet bo urejen zgolj po voznem pasu, zato je lahko pričakovati zastoje.


 

Predvidena dela

Osrednja Slovenija

V soboto in nedeljo, 4. in 5. novembra 2017, bo promet na odseku med priključkom Ljubljana - jug in predorom Debeli hrib na dolenjski avtocesti v obe smeri vožnje na razdalji približno 400 metrov urejen zgolj po voznem pasu. Zaradi popravila udarnih jam in posedkov bosta v obe smeri zaprta prehitevalna pasova od sobote od predvidoma 4. ure zjutraj do nedelje do predvidoma 19. ure.

Primorska avtocesta

Obnovitvena dela na odseku avtoceste A1 med Uncem in Postojno so v sklepni fazi in se bodo v letošnji gradbeni sezoni zaključila predvidoma do 20. novembra 2017.

Trenutna prometna ureditev na začetku delovne zapore na območju Unca, ki bo veljala predvidoma do 13. novembra 2017, vpliva na pretočnost prometa med Logatcem in Uncem v smeri proti Kopru. Gre za razmeroma neugoden potek trase, saj se promet po preusmeritvi na drugo polovico avtoceste nadaljuje v klanec čez viadukt Unec. Čeprav je promet tudi proti Kopru še vedno vseskozi urejen po dveh zoženih pasovih, se upočasni zaradi tovornih vozil, ki jih je na primorski avtocesti zelo veliko. Posledično to vpliva na ves ostali promet.

Gorenjska avtocesta

Obnovitvena dela na avtocesti A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) so v sklepni fazi, v prihodnjih dneh bo promet že urejen po obeh polovicah avtoceste, vendar le po voznih pasovih, saj bosta prehitevalna zaprta zaradi zaključnih del. Zapora bo v celoti odstranjena predvidoma do 11. novembra 2017. 

Vzporedna regionalna cesta Hrušica–Javornik bo zaradi del zaprta za ves promet na razdalji približno 1,5 km predvidoma od sobote, 4. novembra 2017, od 7.30 ure do nedelje, 5. novembra 2017, do 17. ure. Obvoz bo speljan po avtocesti A2, kjer se bo med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod v času popolne zapore mogoče peljati tudi brez vinjete.
 

Koristni napotki

Vreme

Konec tedna se obeta predvsem v zahodni Sloveniji rahel dež, ki se bo v noči na ponedeljek okrepil in razširil na vso Slovenijo. V ponedeljek in torek se obeta spremenljivo vreme z občasnim dežjem. Temperature bodo po podatkih ARSO primerne letnemu času.

Zimska oprema

Po Zakonu o varnosti cestnega prometa (ZVCP) morajo biti v Sloveniji motorna in priklopna vozila pozimi (med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta) ter v zimskih razmerah opremljena s predpisano zimsko opremo. Zimske razmere so na cesti ali njenem delu takrat, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali ko je vozišče zasneženo, zaledenelo (ledna deska) ali poledenelo (poledica).

V Avstriji je zimska oprema obvezna že od 1. novembra 2017, medtem ko so na Hrvaškem od 29. oktobra 2017 obvezne dnevne luči.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Prijetno in varno vožnjo!Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri