Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 12. januarja 2018
4.1.2018


V soboto, 6. januarja 2018, je praznik v Avstriji, Italiji, delu Nemčije ter na Hrvaškem. V nedeljo, 7. januarja 2018, se zaključujejo počitnice v Avstriji in večjem delu Nemčije. Zato konec tedna od Hrvaške proti Avstriji pričakujemo povečan promet, med drugim tudi na mejnih prehodih. Naslednji teden je tudi zaključek počitnic na Hrvaškem.

Znova bodo večje jutranje in popoldanske prometne konice, posebej obremenjen bo ponedeljek. Tega dne se bo tudi najbolj občutilo povečanje tovornega prometa po praznikih.


 

Predvidena dela

Na avtocestnem križu ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela.

Primorska avtocesta in hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na odsekih avtoceste A1 med Brezovico in Senožečani ter na razcepu Nanos (avtocesta A1 in hitra cesta H4) bo v januarju potekala zamenjava in dopolnitev vertikalne signalizacije ter postavitev nove prometne signalizacije. Večina del se bo izvajala iz odstavnih pasov. Občasno so predvidene enourne zapore voznega pasu na hitri cesti H4 in avtocesti A1.

Podravska avtocesta

Na odseku avtoceste A4 med Draženci in Podlehnikom je obvezna uporaba vinjet. Na odseku med Hajdino in Draženci je vožnja brez vinjete dovoljena za vse, ki ga uporabljajo kot obvoz zaradi obnove starega ptujskega mostu. Ta bo zaprt do sredine septembra 2018.

Koristni napotki

Vreme

Po podatkih ARSO se v petek in soboto obeta oblačno vreme, predvsem ponekod na zahodu bodo občasno rahle padavine. V vzhodnih krajih bo več sonca. Od nedelje do sredine tedna se bodo temperature gibale okoli 10 °C. Najverjetneje nas bo v ponedeljek prešla prva vremenska fronta, v sredo pa lahko tudi druga. Po nižinah bo deževalo. Nato se bo postopno hladilo, verjetnost za padavine pa se bo zmanjšala. Opozarjamo tudi na jutranjo in popoldansko meglo. Voznike naj bodo ob nizkih temperaturah previdni ter hitrost vožnje in varnostno razdaljo prilagodijo voznim razmeram.

Vinjete

Od 1. decembra 2017 so naprodaj nove vinjete za leto 2018 v kovinsko modri barvi (več informacij).

Elektronsko cestninjenje težkih vozil

V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Prijetno in varno vožnjo! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri