Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 16. marca 2018
8.3.2018


V prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa izven jutranjih in popoldanskih prometnih konic. Ob lepem vremenu bo v petek in soboto nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri.

14. marca, dan pred prazniki na Madžarskem, pričakujemo povečano število tovornih vozil na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko, na zadnji dan praznikov, 16. marca, pa veliko število vozil pred mejo z Madžarsko. 

 
 

Predvidena dela

Vzdrževalne ekipe v teh dneh odpravljajo posledice, ki jih na cestah puščajo nizke temperature in sneženje (krpanje udarnih jam, odstranjevanje snega z objektov, čiščenje odtokov in podobno). Zato ob vzdrževalnih zaporah prosimo voznike za strpnost in previdnost. 
 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bodo v nedeljo padavine od zahoda zajele večji del države, v ponedeljek pa bo občasno deževalo predvsem v zahodni in južni Sloveniji. V torek in sredo bo verjetnost za padavine razmeroma majhna, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji pa se bo ponovno povečala v četrtek in petek.

Zaradi višjih temperatur, taljenja snega in napovedanih padavin se bodo povišali vodotoki in lahko pride do poplav. Na višje ležečih cestah je nevarnost snežnih plazov.

Preventiva

Pridružite se alkoholnemu postu. Letos je v ospredju akcije 40 dni brez alkohola ozaveščanje mladih o nevarnostih uživanja alkohola in vzpodbujanje zdravega življenjskega sloga in zabave, za katero alkohol ni potreben. Akcija traja do 31. marca 2018 (več informacij).

Elektronsko cestninjenje težkih vozil

V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo (več informacij).

Avtoprevozniška podjetja in voznike težkih vozil pozivamo, naj se čim prej registrirajo ter se tako izognejo morebitnim čakalnim vrstam ob prehodu na novi sistem in visokim globam, če bodo na avtoceste zapeljali brez naprave DarsGo.

Registracija vozil v sistem DarsGo je mogoča na spletni strani www.darsgo.si, v DarsGo servisih družbe DARS ter na bencinskih črpalkah Petrol, OMV in MOL na avtocestnih počivališčih in ob avtocestnem omrežju.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno vožnjo! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri