Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 20. oktobra
13.10.2017


Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem in v obratni smeri. Nekaj dodatnega prometa pričakujemo od meje z Avstrijo proti meji s Hrvaško, saj se začenjajo počitnice v južnem in srednjem delu Nizozemske, menjajo počitnice v predelih Nemčije ter končujejo počitnice v delu Švice. 

Predvidena dela


Primorska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Uncem in Postojno bosta v smeri proti Kopru zaprta vozni in zaviralni pas, in sicer v soboto, 14. oktobra 2017, med 4.30 in 20. uro ter v nedeljo, 15. oktobra 2017, med 7. in 17. uro. Pričakovani so zastoji. Izvoz za Postojno bo možen. Obnovitvena dela na odseku bodo trajala predvidoma do sredine novembra, ko se bo zaključila prva gradbena sezona (več informacij o obnovi).

Osrednja Slovenija


V soboto, 14 oktobra 2017, je med 6.30 in 20. uro predvidena zapora voznega pasu na odseku avtoceste A2 med Šmartnim in Brodom v smeri proti Ljubljani zaradi popravila asfaltnih površin. Pričakovani so zastoji.

Prav tako v soboto, 14. oktobra 2017, bo med 7. in 15. uro na odseku avtoceste A1 med priključkoma Ljubljana center (Barjanska cesta) in Ljubljana jug v smeri proti Malencam zapora voznega pasu zaradi pregleda mostu čez Ljubljanico ter viadukta čez železnico in Dolenjsko cesto. V nasprotni smeri (proti Kozarjam) bo zapora voznega pasu v nedeljo, 15. oktobra 2017, tudi med 7. in 15. uro.

V noči s sobote na nedeljo je na avtocesti A2 med Brodom in Kosezami predvidena popolna zapora predora Šentvid v smeri proti Ljubljani zaradi popravila litoželeznih pokrovov. Popolna zapora bo v nedeljo, 15. oktobra 2017, od 1. do 7. ure zjutraj. Zatem bo od 7. ure do 20. ure zaprt vozni pas, promet pa bo potekal po prehitevalnem pasu.

V nedeljo, 15. oktobra 2017, bo med 6.30 in 17. uro na odseku avtoceste A1 med Kozarjami in Brezovico v smeri proti Vrhniki zapora voznega pasu. Pričakovani so zastoji.

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Vranskim bo v smeri proti Ljubljani od petka, 13. oktobra 2017, od 20. ure do nedelje, 15. oktobra 2017 do 15. ure popolna zapora avtoceste zaradi rednih vzdrževalnih del. Pred priključkom Vransko so iz smeri Maribora proti Ljubljani pričakovani zastoji. Zapora se bo nato med 16. oktobrom 2017 in 20. oktobrom 2017 še štirikrat ponovila, in sicer vsako noč med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj. Obvoz bo v času popolnih zapor urejen po vzporedni državni cesti.

Gorenjska avtocesta

Na gorenjski avtocesti A2 je med priključkoma Podtabor in Brezje v smeri proti Avstriji zaprt prehitevalni pas (predvidoma do 30. oktobra 2017).

Med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) se obnavlja odsek avtoceste A2. V smeri proti Ljubljani je zaprt priključek Jesenice zahod (tako izvoz kot uvoz na avtocesto), v smeri Karavank promet poteka nemoteno. Obvoz bo predvidoma do 25. oktobra urejen preko priključka Jesenice vzhod. Predvidoma do sredine novembra 2017 bo spremenjen tudi potek prometa za izredni prevoz (več informacij o obnovi).

Predvidoma do srede, 25. oktobra 2017, bo zaprt uvoz na počivališče Jesenice jug.


Koristni napotki


Preventiva

Zjutraj in dopoldne se po nižinah pogosto pojavlja megla. Vozite previdno.


Nadzor nad tovornimi vozili

Do 15. oktobra 2017 po vsej Sloveniji poteka evropsko usklajena akcija nadzora nad tovornimi vozili. Namen akcije je zmanjšati število kršitev cestnoprometnih predpisov s strani voznikov tovornih vozil in avtobusov pri prevozu tovora ter potnikov.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočljivi viri informacij: Prijetno in varno vožnjo!
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri