Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 22. decembra 2017
15.12.2017


Zaradi podrtih dreves, plazov in poplav so številne ceste zaprte. Ker je napovedano zelo spremenljivo vreme, se stanje ne bo kmalu izboljšalo. Voznike opozarjamo, naj bodo ob nizkih temperaturah previdni predvsem na nadvozih, mostovih in na cestnih odsekih, ki ležijo v senci. Tam je namreč največja nevarnost poledice.

Ob močnejšem sneženju naj vozniki tovornih vozil pričakujejo izločanje.

Že pred prazniki je običajno močno povečan promet v bližini nakupovalnih središč. Poveča se tako tovorni promet kot gneča ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah. Z 21. decembrom 2017 se pričenjajo počitnice v Avstriji, Belgiji, Švici, delu Nemčije, na Slovaškem ter Madžarskem, zaradi česar bo predvidoma od četrtka do nedelje povečan promet od Italije proti Madžarski in iz Avstrije (Nemčije, Švice) proti Hrvaški.


 

Predvidena dela

Na avtocestnem križu ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela. Glede na vremensko napoved na avtocestah in hitrih cestah pričakujte plužne in posipne skupine, ki jih zaradi varnosti ne prehitevajte.

Podravska avtocesta

Na odseku avtoceste A4 med Draženci in Podlehnikom je obvezna uporaba vinjet. Na odseku med Hajdino in Draženci je možna vožnja brez vinjete za vse tiste, ki ga uporabljajo kot obvoz zaradi zaprtja starega ptujskega mostu. Ta bo zaprt do sredine septembra 2018.
 

Koristni napotki

Vreme

Konec tedna pričakujemo ponoven porast pretokov rek in nove zapore cest zaradi poplav. Po podatkih ARSO bodo v soboto padavine ponehale, ob koncu padavin bo ponekod po nižinah dež prešel v sneg. Od nedelje do četrtka prihodnji teden se obeta delno jasno in predvsem suho vreme, zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla.

Elektronsko cestninjenje težkih vozil

V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo. Družba DARS je že vzpostavila sedem uporabniških točk (tako imenovanih DarsGo servisov) in pričela z registracijo prvih uporabnikov novega cestninskega sistema. Ti se že lahko registrirajo tudi na spletni strani www.darsgo.si, predvidoma z začetkom leta 2018 pa se bodo lahko registrirali tudi na pooblaščenih bencinskih servisih ob avtocestnem omrežju. Avtoprevozniška podjetja ob tem pozivamo, naj se čim prej registrirajo v sistem DarsGo in pridobijo naprave DarsGo ter se tako izognejo predvidenim čakalnim vrstam ter visokim globam, če bodo na avtoceste in hitre ceste zapeljali brez naprave DarsGo.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Prijetno in varno vožnjo! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri