Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 23. junija
15.6.2017


Praznik v četrtek (15. 6.) v Avstriji, Nemčiji in Švici pomeni podaljšan vikend in povečan promet tudi v Sloveniji, predvsem od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. Podobne zgostitve prometa pričakujemo tudi v petek in soboto, saj se začenjajo počitnice na Madžarskem.

V četrtek in petek zjutraj je pričakovati tudi povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo.

V obratni smeri, od Hrvaške proti Avstriji, se bodo ta konec tedna tistim, ki so si vzeli podaljšan vikend, pridružili tudi tisti, ki se vračajo z nekoliko daljšega dopusta. V delu Nemčije se namreč končujejo krajše počitnice. Zato v soboto in nedeljo, poleg zastojev na mejnih prehodih s Hrvaško, pričakujemo tudi zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji.

Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri.

Še opozorilo za tiste, ki potujejo na Hrvaško. Začenjajo se tudi počitnice na Hrvaškem, kar pomeni dodaten promet iz hrvaške notranjosti proti Istri in Dalmaciji.Predvidena dela in zapore

Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila na avtocestnem omrežju bo predvidoma do poletja v nočnem času več kratkotrajnih popolnih zapor. Več

A1, primorska avtocesta

Začela se je obnova vozišča na odseku med Uncem in Postojno ter viadukta Ravbarkomanda. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, v prvi fazi namreč dela potekajo na območju odstavnih pasov obeh polovic avtoceste. Obsežna obnova bo trajala predvidoma do sredine novembra (več informacij o obnovi).

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Promet je zaradi obnove vozišča na odseku med Ajdovščino in Vogrskim, ki bo trajala predvidoma do konca avgusta, urejen dvosmerno po polovici hitre ceste. V smeri proti Razdrtemu je zaprt priključek Selo – tako uvoz na hitro cesto v smeri Razdrtega kot izvoz z nje iz smeri Vrtojbe (več informacij o obnovi).

Mejni prehodi

Predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško je zaradi poostrenega mejnega nadzora pričakovati občasno daljše čakanje. Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter uporabijo manj obremenjene. Zemljevid mejnih prehodov na zunanji schengenski meji si lahko ogledate tu.

Omejitev tovornega prometa

V naslednjem tednu se na slovenskih cestah spremeni tudi omejitev tovornega prometa in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t v Sloveniji.

V času turistične sezone, od 24. junija do 3. septembra, velja prepoved:

- ob sobotah od 8. do 13. ure,
- ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure. 
 
Posebnosti v času turistične sezone:

Na primorskih cestah velja omejitev:

- ob sobotah od 6. do 16. ure,
- ob nedeljah, praznikih ter dela prostih dnevih pa od 8. do 22. ure. Več

Na Hrvaškem je zaradi praznika omejitev za tovorna vozila nad 7,5 t na nekaterih cestah v Istri in obalnem področju v sredo, 14. junija, od 15. do 23. ure ter v četrtek, 15. junija, od 14. do 23. ure. Več
Prepovedi ni na avtocestah niti na državni cesti DC1 (Lička magistrala).

Izognite se predvidenim poletnim zastojem na koncu podravske avtoceste

Zaradi zapore ptujskega mostu čez Dravo in poostrenega mejnega nadzora, ki je posledica evropske uredbe, so letos pričakovani zastoji na podravski avtocesti A4 v smeri proti Hrvaški. Uporabnike prosimo, da upoštevajo prometno signalizacijo in se pred potjo pozanimajo o stanju na cestah. Po potrebi naj izberejo alternativno pot, po kateri bodo svoj cilj dosegli najhitreje. Več informacij na tej povezavi.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:
• spletna stran promet.si, kjer so razvidne tudi čakalne dobe na večjih mejnih prehodih s Hrvaško;
• operater na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC);
• mobilna aplikacija DarsPromet+;
• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• prometne informacije radijskih postaj.

Srečno in varno vožnjo!
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri