Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 24. novembra 2017
17.11.2017


Konec tedna pričakujemo nestanovitno vreme. Zaradi vse nižjih temperatur se razmere za vožnjo slabšajo, vozniki naj bodo pozorni tudi na delovne zapore. 


Predvidena dela

Primorska avtocesta

Obnovitvena dela na trasi avtoceste A1 med Uncem in viaduktom Ravbarkomanda so zaključena, predvidoma do 10 . decembra bo zapora ostala le še na območju viadukta Ravbarkomanda, na razdalji približno 1 km, saj izvajalec zaključuje z deli na krovu objekta. V soboto, 18. novembra 2017, bo promet predvidoma med 12. in 20. uro na trasi avtoceste med Uncem in Ravbarkomando na razdalji približno 1 km v obeh smereh, proti Kopru in proti Ljubljani, urejen samo po voznem pasu, saj bosta zaradi postavitve betonske varovalne ograje na sredinskih prehodih, ker je do sedaj potekal promet, zaprta prehitevalna pasova. V nedeljo, 19. novembra 2017, bo promet predvidoma med 7.30 in 16. uro na območju priključka Unec zaradi dokončnega odstranjevanja začasne talne signalizacije urejen zgolj po enem pasu, najprej proti Ljubljani, popoldne pa proti Kopru.  

V nedeljo, 19. novembra 2017, je po 8. uri na priključku Unec v smeri proti Kopru predvideno odstranjevanje začasne talne signalizacije. Dela bodo potekala tako, da bosta izmenično zaprta prehitevalni in vozni pas ter v drugi fazi počasni in vozni pas. Promet bo do 15. ure potekal po enem pasu.

Štajerska avtocesta

Na avtocesti A1 je na počivališču Lukovica v smeri proti Ljubljani do konca leta zaprt bencinski servis, počivališče je odprto.

Podravska avtocesta

Po večini novega odseka na avtocesti A4 med Draženci in Podlehnikom je že stekel promet z omejitvami. V prihodnjih dneh bo celotna trasa tudi uradno predana prometu, zato bo promet stekel brez omejitev. Od Podlehnika proti Gruškovju bo gradbiščni promet še naprej omejen s hitrostjo 50 km/h.

Gorenjska avtocesta

Regionalna cesta Hrušica–Jesenice bo na Hrušici zaradi asfaltiranja zaprta predvidoma od sobote, 18. novembra 2017, od 7. ure, do nedelje, 19. novembra 2017, do 17. ure. Med priključkoma Jesenice - vzhod in Jesenice - zahod bo v času zapore dovoljeno peljati tudi brez vinjete.

Predor Karavanke:
promet bo v torek, 21. novembra 2017, med 10. in 15. uro zaradi del (zamenjava in nastavitev nadzornih kamer v predoru) urejen izmenično enosmerno. Vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma 30 minut. V času spremenjene prometne ureditve bodo omogočeni le prevozi vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.
 

 
Od Dražencev do Podlehnika po novem avtocestnem odseku


Koristni napotki

Vreme

V soboto pričakujemo nekaj padavin, nato bo verjetnost za padavine zelo majhna. V začetku prihodnjega tedna bodo jutranje temperature večinoma pod ničlo, čez dan bo okoli pet stopinj Celzija. Od torka do petka bo več jasnine na vzhodu, največ oblačnosti pa v zahodni in delu osrednje Slovenije. Verjetnost za padavine bo razmeroma majhna.

Posebnost v tujini

Predor Grand Saint Bernard na cesti SS27/21 oziroma E27 med Italijo in Švico bo zaprt še predvidoma do konca novembra 2017. Za osebna vozila je možen obvoz čez prelaz, za tovorna pa skozi predor Mont Blanc. Predor je zaprt zaradi popravila poškodb po prometni nesreči (več informacij).

Preventiva

Ob močni burji upočasnite vožnjo. Bodite posebej pozorni, burja namreč nima stalne smeri in moči (več informacij).


Tovor na vozilu spremeni njegove vozne lastnosti in zmanjša stabilnost


Dan odprtih vrat nadzornih centrov

Bi želeli na avtocesto pogledati skozi nadzorne kamere? Nadzorni centri DARS v soboto, 18. novembra 2017, odpirajo vrata. Vabljeni!

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Prijetno in varno vožnjo!Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri