Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 26. januarja 2018
18.1.2018


Konec tedna ne pričakujemo večjih povečanj prometa, opozarjamo pa na vremenske napovedi, po katerih naj bi bilo zelo spremenljivo vreme, med drugim plohe, nevihte ter sneg do nižin. Priporočamo previdnost ter upoštevanje plužnih in posipnih skupin.


 

Predvidena dela

Na avtocestnem križu ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela.

Primorska avtocesta in hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na odsekih avtoceste A1 med Brezovico in Senožečani ter na razcepu Nanos (avtocesta A1 in hitra cesta H4) bodo v januarju občasne enourne zapore voznega pasu zaradi vzpostavitve nove prometne signalizacije.
 

Koristni napotki

Vreme

Po podatkih ARSO se bo v noči na petek zahodno pooblačilo, le na severovzhodu bo sprva še delno jasno. V petek se bodo na zahodu začele pojavljati manjše padavine, ki se bodo do večera razširile nad vso Slovenijo, po nižinah večji del dež. Meja sneženja bo med 700 in 900 m nadmorske višine. Občasno bo snežilo še do nedelje zjutraj. V naslednjem tednu se pričakuje hladno in bolj suho vreme.

Vinjete

Od 1. decembra 2017 so naprodaj nove vinjete za leto 2018 v kovinsko modri barvi (več informacij).

Elektronsko cestninjenje težkih vozil

V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Prijetno in varno vožnjo! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri