Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 27. oktobra
19.10.2017


Konec oktobra in začetek novembra sta čas jesenskih počitnic v večjem delu Evrope, zato bo zadnja dva vikenda v oktobru povečan promet proti turističnim krajem in v obratni smeri.

Zaradi praznika na Madžarskem v ponedeljek, 23. oktobra 2017, se bo že istega dne, še bolj pa naslednjega povečalo število tovornih vozil na počivališčih od Italije proti Madžarski ter pred mejo z Madžarsko. Avtocesta A1 bo v torek, 24. oktobra 2017, ves dan v smeri od severa proti jugu dodatno obremenjena s tovornjaki.

V četrtek, 26. oktobra 2017, je praznik v Avstriji, zato naslednjega dne pričakujemo povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, predvsem pred predorom Karavanke. Zaradi podaljšanega vikenda pričakujemo povečano število avstrijskih turistov, ki bodo predvsem v četrtek še povečali promet ob jutranji prometni konici.

V Avstriji je s 1. novembrom 2017 obvezna zimska oprema. Že sedaj opozarjamo tudi na povečan promet v okolici pokopališč 1. novembra 2017.

 Predvidena dela


Štajerska avtocesta

V noči s četrtka, 19. oktobra 2017, na petek, 20. oktobra 2017, je med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj predvidena popolna zapora avtoceste A1 med priključkoma Vransko in Blagovica v smeri proti Ljubljani zaradi rednih vzdrževalnih del. Na tem odseku bo popolna zapora tudi med koncem tedna, in sicer od petka, 20. oktobra 2017, od 20. ure do nedelje, 22. oktobra 2017, do 15. ure. Zaprt bo tudi uvoz Trojane v obe smeri. Obvoz bo v času popolnih zapor urejen po vzporedni cesti. To bo zaradi navedenih del še zadnja zapora odseka med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani. V novembru je načrtovana še ena t. i. vikend zapora tega odseka, vendar v smeri Maribora (predvidoma 11. / 12. november).  

V soboto, 21. oktobra 2017, bo na avtocesti A1 vzpostavljena delna zapora priključka Celje center zaradi sanacije vozišča. Dela so predvidena do konca oktobra. Promet bo oviran pri vključevanju z državne ceste na avtocesto.

Pomurska avtocesta

V nedeljo, 22. oktobra 2017, je med 8. in 10. uro predvidena popolna zapora avtoceste A5 med priključkoma Vučja vas in Lenart zaradi izvedbe vaje »Cenkova 2017«. Promet bo ta čas preusmerjen po vzporednih državnih cestah. V smeri proti Mariboru bodo zaprti vstopi na avtocesto na priključkih Vučja vas in Sveti Jurij ob Ščavnici, v smeri proti Murski Soboti pa na priključkih Lenart, Sveta Trojica in Cerkvenjak.

Primorska avtocesta

Obnovitvena dela na odseku med Uncem in Postojno bodo trajala predvidoma do sredine novembra, ko se bo zaključila prva gradbena sezona (več informacij o obnovi). Promet je urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje in je na območju zapore omejen s hitrostjo 60 km/h.

Gorenjska avtocesta

Na avtocesti A2 sta med priključkoma Podtabor in Brezje v smeri proti Avstriji zaprta prehitevalni in odstavni pas. Dela na viaduktih Lešnica in Ljubno ter v predoru Ljubno bodo potekala do 21. oktobra 2017. Ker bodo na odseku občasno izvedene tudi delovne zapore voznega ali prehitevalnega pasu, lahko ob popoldanskih prometnih konicah pride do zastojev.

Med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) se obnavlja odsek avtoceste A2. Dela bodo trajala predvidoma do sredine novembra 2017 (več informacij o obnovi). Promet je urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. V času del je spremenjen tudi potek prometa za izredne prevoze.

Na priključku Jesenice zahod (Hrušica) bosta predvidoma do 25. oktobra 2017 zaprta izvoz in uvoz na avtocesto v smeri proti Ljubljani, v smeri Avstrije promet poteka nemoteno. Obvoz je urejen preko priključka Jesenice vzhod (Lipce). Predvidoma do 25. oktobra 2017 bo zaprto tudi počivališče Jesenice jug v smeri proti Ljubljani.

Predor Karavanke: promet skozi predor bo v petek, 20. oktobra 2017, med 8. uro zjutraj in 19. uro zvečer zaradi vzdrževalnih del urejen izmenično enosmerno. Vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma 30 minut. Enaka prometna ureditev bo veljala tudi v noči na soboto, 21. oktobra 2017, od 19. ure zvečer do 6. ure zjutraj ter v noči na nedeljo, 21. oktobra 2017, od 19. ure zvečer do 6. ure zjutraj. V času spremenjene prometne ureditve bodo omogočeni le prevozi vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Dolenjska avtocesta

Na avtocesti A2 je v nedeljo, 22. oktobra 2017, in ponedeljek, 23. oktobra 2017, predvidena delna zapora tako imenovane kamionske ceste pred mejnim prehodom Obrežje, kjer bo v dolžini 110 m zaradi del oviran promet.


Koristni napotki
 

Preventiva

V zadnjih dneh se je zgodilo več prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi tudi motoristi, ki jih je zaradi lepega vremena še vedno veliko na cestah. Motoristi spadajo med najbolj ranljive udeležence v cestnem prometu, saj je tveganje za smrt pri njihovi vožnji 50-krat večje kot pri vožnji z osebnim avtomobilom. Bodite pozorni nanje in spoštujte omejitve hitrosti.

Za jesenski čas je značilna megla v pasovih, ki zmanjšuje vidljivost predvsem v času prometnih konic. Obenem zaradi nižjih temperatur pnevmatike na vozilih ne nudijo več toliko oprijema kot v poletnih mesecih, zato je na mestu previdna vožnja s primerno hitrostjo.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij: Prijetno in varno vožnjo!Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri