Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 2. februarja 2018
26.1.2018


V prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa. Voznike opozarjamo na kratkotrajna nujna vzdrževalna dela na nekaterih odsekih.

 
 

Predvidena dela

Osrednja Slovenija

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami v smeri Ljubljane bo v noči s ponedeljka, 29. januarja 2018, od 20. ure, do torka, 30. januarja 2018, do 5. ure popolna zapora desne cevi predora Šentvid in priključne cevi, ki iz Celovške ceste (iz smeri Medvod) vodi v predor Šentvid, zaradi nujnih vzdrževalnih del. Obvoz bo urejen s preusmeritvijo čez priključek Ljubljana Šentvid na Celovško cesto in nazaj na avtocesto čez priključek Ljubljana sever.

Primorska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Postojno in Uncem bo 29. januarja in  30. januarja 2018 v nočnem času premična zapora na prehitevalnem pasu v obeh smereh vožnje.

Na odseku avtoceste A1 med Logatcem in Vrhniko bo 31. januarja in 1. februarja 2018 v nočnem času premična zapora na prehitevalnem, pozneje pa tudi na odstavnem in počasnem pasu v obeh smereh vožnje.

Hitra cesta skozi Maribor

Na odseku hitre ceste H2 med Mariborom in Teznim bodo v soboto, 27. januarja 2018, med 7.30 in 17. uro zapore zaradi vzdrževalnih del. Promet bo potekal skozi križišče na Meljski cesti.
 

Koristni napotki

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek pretežno oblačno, na vzhodu tudi deloma jasno. Ponekod v zahodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. V soboto bo pretežno oblačno, na vzhodu in severu občasno tudi delno jasno. V nedeljo bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost trgala. V ponedeljek bo delno jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla, ki se lahko pojavi tudi ob morju.

Vinjete

Letne vinjete z letnico 2017 ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti – do vključno 31. januarja 2018. Za leto 2018 so naprodaj nove letne vinjete v kovinsko modri barvi. DARS svetuje voznikom, naj vinjete kupujejo zgolj na pooblaščenih prodajnih mestih.

Elektronsko cestninjenje težkih vozil

V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo (več informacij).

Avtoprevozniška podjetja in voznike težkih vozil pozivamo, naj se čim prej registrirajo ter se tako izognejo morebitnim čakalnim vrstam ob prehodu na novi sistem in visokim globam, če bodo na avtoceste zapeljali brez naprave DarsGo.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Prijetno in varno vožnjo! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri