Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 2. marca 2018
22.2.2018


Konec tedna bo nekoliko povečan promet v okolici turističnih krajev in smučarskih središč zaradi začetka počitnic v vzhodnem delu ter zaključka v zahodnem in osrednjem delu Slovenije. V vzhodnem delu države se bodo zmanjšale jutranje in popoldanske prometne konice, v zahodnem in osrednjem delu pa se bo promet v tem času znova povečal. Zaključujejo se tudi počitnice v nekaterih delih Avstrije in Švice.

 
 

Predvidena dela

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na območju Mednarodnega mejnega prehoda Vrtojba je zaprt vozni pas zaradi udora betonskega vozišča.
 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO se obeta sneg do sobote. Do sredine prihodnjega tedna bo hladno in suho vreme. Obetajo se nam temperature med -15 in -18 °C, nad 2000 m pa tudi -20 °C. Prisoten bo še severovzhodni veter, na Primorskem predvsem burja.

Preventiva

Pridružite se alkoholnemu postu. Letos je v ospredju akcije 40 dni brez alkohola ozaveščanje mladih o nevarnostih uživanja alkohola in vzpodbujanje zdravega življenjskega sloga in zabave, za katero alkohol ni potreben. Akcija traja do 31. marca 2018 (več informacij).

Voznikom priporočamo, da spremljajo prometna obvestila in se na pot odpravijo pravočasno oziroma nekoliko prej. Računajo naj na posipne in plužne skupine, na upočasnjen promet in v primeru slabših vremenskih razmer na gnečo predvsem v jutranjih in popoldanskih prometnih konicah.

Opozarjamo na nevarnost snežnih plazov. Na pot se ne odpravite brez primerne zimske opreme, na višje ležečih predelih so obvezne tudi verige.

Elektronsko cestninjenje težkih vozil

V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo (več informacij).

Avtoprevozniška podjetja in voznike težkih vozil pozivamo, naj se čim prej registrirajo ter se tako izognejo morebitnim čakalnim vrstam ob prehodu na novi sistem in visokim globam, če bodo na avtoceste zapeljali brez naprave DarsGo.

Registracija vozil v sistem DarsGo je po novem mogoča tudi na bencinskih servisih na avtocestnih počivališčih.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno vožnjo! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri