Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 8. decembra
1.12.2017


Vse do konca tedna se po napovedih ARSO obetajo snežne padavine do nižin. Voznikom priporočamo, da se na pot odpravijo samo s predpisano zimsko opremo ter vožnjo prilagodijo razmeram na vozišču ter spremljajo prometne informacije. Na avtocestah in hitrih cestah je pričakovati večje število posipnih in plužnih skupin, ki upočasnijo promet, zato je potrebno računati na daljše potovalne čase. 

V petek, 8. decembra 2017, je praznik v Italiji in Avstriji ter delu Švice, zato se bo že v četrtek, še bolj pa v petek dodatno povečalo število tovornih vozil na avtocestah, zastoje pred prehodi z Italijo in Avstrijo pa pričakujemo v petek zvečer ter soboto zjutraj in dopoldne.


Predvidena dela
Osrednja Slovenija
V predoru Šentvid bosta v četrtek, 30. novembra 2017, od 20.30 do 5. ure zjutraj zaradi del v obe smeri zaprta prehitevalna pasova.

A1, Primorska
Delovna zapora na območju viadukta Ravbarkomanda bo z zaključkom del na krovu objekta odstranjena predvidoma najpozneje do 10. decembra 2017.

A1, Štajerska
Na počivališču Lukovica je do konca letošnjega leta zaprt bencinski servis iz smeri Maribora, počivališče je odprto.
Na počivališču Lopata proti Ljubljani bo do predvidoma 22. decembra 2017 oviran promet.

Vreme
Po podatkih ARSO bo danes na Primorskem zmerno oblačno, pihala bo šibka burja, ki se bo proti večeru krepila. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno naletaval sneg. V noči na soboto bodo na zahodu prehodno manjše padavine. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V soboto in nedeljo bo precej oblačno, občasno bo predvsem v vzhodni polovici Slovenije še lahko rahlo snežilo. Od ponedeljka do četrtka bo suho in hladno zimsko vreme, več sončnega vremena bo v višjih legah.

Preventiva

Za varnejšo udeležbo v prometu pozivamo voznike, da se na pot odpravijo le z ustrezno tehnično brezhibnimi vozili, da očistijo stekla ter zapadli sneg in led na vozilih, imajo ustrezno zimsko opremo vozila.
Priporočamo spremljanje vremenskih in prometnih informacij ter prilagoditev vožnje voznim razmeram.

Prometne informacije:
Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah:
- spletna strani www.promet.si,
- operater PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilna aplikacija DarsPromet+,
- družbena omrežja (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- prometne informacije radijskih postaj.
Srečno in varno vožnjo.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri