Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 9. marca 2018
1.3.2018


Konec tedna bo nekoliko povečan promet iz turističnih krajev proti urbanim središčem zaradi zaključka počitnic v vzhodnem delu Slovenije. Vozniki naj bodo pripravljeni tudi na bolj obremenjene jutranje in popoldanske prometne konice. Napovedano slabše vreme in s tem poslabšane vozne razmere bodo promet še dodatno upočasnile.

 
 

Predvidena dela

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 Razdrto–Nova Gorica je območju Mednarodnega mejnega prehoda Vrtojba proti Italiji zaradi del zaprt vozni pas, promet je urejen po prehitevalnem pasu. 
 

Koristne informacije

Vreme

Od četrtka ponoči bo na avtocestah in hitri cesti na Primorskem (okvirno med razcepom Nanos ter Črnim Kalom, Fernetiči oziroma Ajdovščino in Selom) bo v primeru dežja velika nevarnost poledice.

Po podatkih ARSO bo v noči na petek na Primorskem sneg prehajal v dež, ponekod bo možna poledica. V petek bo oblačno, na Primorskem bo občasno rahlo deževalo, drugod pa rahlo snežilo. Od ponedeljka do petka prihodnji teden bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami.

Preventiva

Pridružite se alkoholnemu postu. Letos je v ospredju akcije 40 dni brez alkohola ozaveščanje mladih o nevarnostih uživanja alkohola in vzpodbujanje zdravega življenjskega sloga in zabave, za katero alkohol ni potreben. Akcija traja do 31. marca 2018 (več informacij).

Zimske razmere

Voznikom priporočamo, da spremljajo prometna obvestila in se na pot odpravijo pravočasno oziroma nekoliko prej, saj se promet ob sneženju lahko zelo upočasni. Računajo naj na posipne in plužne skupine, na pot pa naj se ne odpravijo brez ustrezne zimske opreme. Na nekaterih prelazih so obvezne verige.

Vozniki tovornih vozil lahko ob večjih količinah snega na cestah pričakujejo izločanje iz prometa, ob sneženju v sosednjih državah pa tudi prepovedi vožnje na mejah.

Elektronsko cestninjenje težkih vozil

V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo (več informacij).

Avtoprevozniška podjetja in voznike težkih vozil pozivamo, naj se čim prej registrirajo ter se tako izognejo morebitnim čakalnim vrstam ob prehodu na novi sistem in visokim globam, če bodo na avtoceste zapeljali brez naprave DarsGo.

Registracija vozil v sistem DarsGo je mogoča na spletni strani www.darsgo.si, v DarsGo servisih družbe DARS ter na bencinskih črpalkah Petrol, OMV in MOL na avtocestnih počivališčih in ob avtocestnem omrežju.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno vožnjo! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri