Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do petka, 18. maja 2018
10.5.2018


Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa proti turističnim krajem ter v obratni smeri, predvsem v nedeljo od Hrvaške proti Avstriji. Končujejo se namreč krajše počitnice v delu Nemčije in v Belgiji ter tako imenovani podaljšan vikend zaradi četrtkovega praznika v Avstriji, Nemčiji in Švici.

Že zdaj opozarjamo tudi na nov podaljšan vikend v naslednjem tednu v Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem in v Švici ter na začetek počitnic v Avstriji in večjem delu Nemčije.Predvidena dela in zapore

Voznike opozarjamo na previdno vožnjo v območju cestninskih postaj, saj lahko zaradi spremenjene signalizacije pričakujemo občasne zgostitve prometa.

Začetek odstranjevanja cestninskih postaj

V prihajajočih tednih lahko pričakujemo pripravljalna dela, nato odstranitev štirih cestninskih postaj ter oviran promet na teh območjih. Na cestninskih postajah Razdrto in Torovo dela že potekajo, predvidoma 14. maja 2018 se bodo začela na cestninski postaji Log, 21. maja 2018 pa še na cestninski postaji Postojna (več informacij).

Ljubljana in okolica

Dela v predoru Šentvid v levi cevi proti Kranju se bodo nadaljevala predvidoma do 21. maja 2018. Iz smeri Kranja bodo vozniki izstopali z avtoceste preko razcepa Koseze na severno ljubljansko obvoznico H3 in se preko priključka Ljubljana - Šiška in Celovške ceste vračali nazaj na avtocesto na priključku Šentvid (več informacij).

Dolenjska avtocesta

Do 24. maja 2018 bo na odseku avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Drnovim zaradi del spremenjen potek prometa. Zaprta je polovica avtoceste, promet poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Zaloke proti Ljubljani. Do 13. maja 2018 bo zaprt priključek Smednik proti Ljubljani (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo).

Gorenjska avtocesta

V nočeh s srede na četrtek (16. in 17. maj 2018) in s četrtka na petek (17. in 18. maj 2018) bo med 19. uro zvečer in 6. uro zjutraj potekalo pranje predora Karavanke (dela se bodo izvajala skupaj z avstrijskimi izvajalci). V času del bo promet predvidoma potekal v 30-minutnih intervalih s čakanjem pred predorom. Maksimalna širina transporta znaša 3,75 m.

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - zahod (Hrušica) in Jesenice - vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 1 in 2. Promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste, po enem voznem pasu v vsako smer.  Dela se bodo zaključila predvidoma v začetku junija 2018 (več informacij).

Primorska avtocesta

V noči s četrtka na petek (10. in 11. maj 2018) bo med 21. uro zvečer in 5. uro zjutraj popolna zapora odseka avtoceste A1 Kozina–Črni Kal med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani zaradi izvajanja vzdrževalnih del v levi cevi predora Kastelec. Promet bo v tem času preusmerjen na vzporedno regionalno cesto med Kastelcem in Kozino.

Do konca maja so možne dodatne popolne nočne zapore predorov Kastelec in Dekani. Promet bo preusmerjen na vzporedno obvozno cesto.

Do 17. maja 2018 bodo na primorski avtocesti tudi občasne zapore zaradi vgradnje naletnih mehov.

Na primorski avtocesti A1 se nadaljuje obnova viadukta Ravbarkomanda. Promet je urejen po polovici viadukta, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela potekajo na levem objektu (gledano iz smeri Ljubljane proti Kopru), po katerem je tekel promet med lansko obnovo, zaključena pa bodo predvidoma do konca septembra 2018. Nato se bodo v celoti zaključila še na desnem objektu, kjer je ostalo predvsem nekaj sanacijskih del.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 poteka obnova dotrajanega vozišča na odsekih med Vipavo in Ajdovščino ter med Ajdovščino in Selom. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.
 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO se nam obeta spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, s temperaturami okoli 20° C.

Preventiva

Napovedane so plohe in nevihte. Ob močnem deževju upočasnite vožnjo in se ne ustavljajte v predorih ali pod nadvozi.


Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in previdno na poti! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri