Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do začetka decembra 2017
24.11.2017


Na zahodni ljubljanski obvoznici je v soboto, 25. novembra 2017, iz smeri Kosez (Gorenjske) proti Kozarjem (primorski avtocesti ter južni obvoznici) pričakovati tudi daljše zastoje. Promet bo namreč na območju priključka Brdo zaradi nujnega popravila udarnih jam med 4. uro zjutraj in najpozneje 15. uro popoldan urejen na razdalji približno 500 metrov zgolj po enem pasu. V tej smeri bo zaprt tudi priključek Brdo.


 

Druga predvidena dela

Osrednja Slovenija

Na odseku iz smeri predora Debeli hrib (Dolenjske) proti priključku Ljubljana jug bo v soboto, 25. novembra 2017, na razdalji približno 400 m zaprt prehitevalni pas, in sicer od 4. ure zjutraj do predvidoma najpozneje 19. ure zvečer.

Primorska

V noči s petka na soboto (24. november / 25. november 2017) bosta med 20:30 uro zvečer in 5. uro zjutraj na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem v smeri proti Kopru zaprta prehitevalni in vozni pas zaradi žlebičenja cestišča. Promet bo na razdalji 400 m potekal po počasnem pasu.

V soboto, 25. novembra 2017, bosta od 5. do 11. ure na odseku avtoceste A1 med Postojno in Uncem bosta zaprta prehitevalna pasova zaradi postavitve betonske varovalne ograje. Promet bo tako v smeri Ljubljane kot tudi Kopra na razdalji približno 500 m urejen zgolj po voznem pasu. Poleg tega bodo delavci na območju viadukta Unec odstranjevali talno signalizacijo, zato bo potrebno izmenično zapiranje enega prometnega pasu.

Delovna zapora na območju viadukta Ravbarkomanda bo z zaključkom del na krovu objekta odstranjena predvidoma 10. decembra 2017, do takrat bo promet čez viadukt na razdalji približno 1 km urejen dvosmerno, po dveh zoženih pasovih v vsako smer.
 

Koristni napotki

Vreme

V prihajajočem tednu so po napovedi ARSO v sredo in četrtek možne snežne padavine, zato voznike pozivamo, da se na pot odpravijo samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajo prometno signalizacijo, ostanejo strpni in vožnjo prilagodijo razmeram na cesti.

Preventiva

V zimskih mesecih so vremenske razmere neugodne, svetli del dneva pa je krajši. Glede na to, da se obeta izredno spremenljivo vreme, za katerega je značilna kombinacija megle, dežja, snega in nizkih temperatur, poskrbite za primerno opremo vozila in prilagodite vožnjo vremenskim razmeram.

Na izpostavljenih mestih lahko vozniki pričakujete hitro zaledenele površine, vozniki tovornih vozil pa v primeru večje količine snega tudi izločanje tovorih vozil ter plužne in posipne skupine. Pred potjo preverite razmere na vaši poti ter spremljajte vremenske napovedi.
 


Ko vreme kroji našo vožnjo, se moramo dobro pripraviti na spremenljive vozne razmere


Prometne informacije


Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Prijetno in varno vožnjo!Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri