Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do začetka januarja 2018
22.12.2017


Že pred prazniki bo močno povečan promet okrog nakupovalnih središč. Povečal se bo tovorni promet in tudi gneča ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah, predvsem tam, kjer se poti v službo križajo z mednarodnim prometom.
  
Pred praznikom pričakujemo več prometa od Avstrije proti Hrvaški, saj se z 21. decembrom 2017 pričenjajo počitnice v delu Nemčije, sledijo počitnice v večjem delu Evrope. Povečan tovorni promet pričakujemo tudi po takoj po praznikih (3. januar 2018).


 

Predvidena dela

Osrednja Slovenija

Od sobote, 23. decembra 2017, od predvidoma 8. ure do nedelje, 24. decembra 2017, bo na razcepu Malence na kraku iz predora Golovec proti izvozu Ljubljana jug (Dolenjska cesta) oviran promet. Promet iz smeri Debelega hriba proti Kozarjam bo potekal le po prehitevalnem pasu.
 

Koristni napotki

Vreme

Po podatkih ARSO se nam vse do novega leta obeta obdobje oblačnega in sončnega vremena, v naslednjem tednu tudi dež ter občasne snežne plohe. Opozarjamo tudi na jutranjo in popoldansko meglo. Vozniki naj bodo ob nizkih temperaturah previdni ter hitrost vožnje in varnostno razdaljo prilagodijo voznim (vremenskim) razmeram.

Elektronsko cestninjenje težkih vozil

V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Prijetno in varno vožnjo ter srečno v letu 2018! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri