Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Protokol o nadaljevanju del v predoru Markovec ni sporen
1.9.2011


Potem ko CPM d.d. kot glavni izvajalec gradbenih del v predoru Markovec ni bil več sposoben nadaljevati del, je DARS d.d. s solidarnim partnerjem Alpine Bau GmbH, ki je dejansko že na podlagi sklenjene gradbene pogodbe tudi sam izvajalec za gradnjo predora Markovec, podpisal protokol o nadaljevanju del. Sam protokol ni sporen, niti ni bil podpisan na skrivaj, še manj pa sklenjen protipravno, kakor je bilo mogoče sklepati iz poročanja nekaterih medijev. V zvezi s tem zavračamo tudi trditev, da gre za prilagajanje razpisnih pogojev ter favoriziranje enega izmed podjetij. 

DARS d.d. je kot naročnik del s sklenitvijo protokola o nadaljevanju del s strani Alpine Bau GmbH, na podlagi zakona, zaradi insolventnosti družbe CPM d.d. zgolj zahteval celotno izpolnitev pogodbenih obveznosti od drugega solidarnega dolžnika in pogodbenega partnerja, družbe Alpine Bau GmbH.

Protokol o nadaljevanju del, ki je bil sklenjen 15. februarja 2011 z Alpine Bau GmbH, izrecno določa, da ostajajo vsa določila gradbene pogodbe še naprej v veljavi, zato logično ostajajo v veljavi tudi tista določila pogodbe in razpisne dokumentacije, ki se nanašajo na neposredna poplačila podizvajalcev.

V osnovni gradbeni pogodbi je tako določeno, da bo izvršena dela naročnik plačeval izvajalcu, to je po podpisu protokola družbga Alpine Bau GmbH. Prav tako pa je v nadaljevanju določeno, da v primeru, ko izvajalec dela s podizvajalcem, izvajalec pooblašča naročnika, da na podlagi potrjenega računa plačuje podizvajalcu.

S sklenitvijo omenjenega protokola in nadaljevanjem del smo se v DARS d.d. izognili postopkom novega razpisa, kar bi nedvomno podaljšalo čas izgradnje predora Markovec in povečalo ceno izgradnje.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri