Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Redna vzdrževalna dela za večjo varnost in pretočnost
30.3.2015


S pričetkom pomladi se pričnejo izvajati različna obnovitvena in vzdrževalna dela. Vsa dela, ki se izvajajo na avtocestah in hitrih cestah, ki jih družba Dars izvaja izključno zaradi zagotavljanja večje varnosti in pretočnosti prometa ter zadovoljstva uporabnikov.

S pranjem predorov med drugim zagotovimo boljše vidne pogoje za vožnjo, optimalno razsvetljavo ter boljšo detekcijo predorskih sistemov.

Posnetek pranja predorov si lahko ogledate tu.Stroj za pranje predorov

Redna vzdrževalna dela izvajamo tako, da povzročajo čim manj motenj v prometu, torej v času najmanjših prometnih obremenitev na posameznem odseku ter s skrbjo za urejenost, preglednost in varnost avtocest ter hitrih cest.

Obnovitvenih del, ki jih za naročnika DARS d.d. opravljajo izvajalci, izbrani v postopkih javnega naročanja, predstavljajo pa korenitejši in dolgotrajnejši poseg v infrastrukturo, ne gre enačiti z rednimi vzdrževalnimi deli. Ta praviloma opravljajo delavci DARS d.d., delovna zapora traja povečini dan ali dva, za določena dela pa nekaj dni.

Vzdrževalci avtocest in hitrih cest so v različnem številu praktično ves dan na cesti, kjer opravljajo najrazličnejša vzdrževalna dela (popravilo jeklene varnostne ograje, pranje smerne signalizacije, urejanje brežin, jarkov za odvodnjavanje, intervencijska popravila, košnja, določena sanacijska dela, postavljanje zapor za izvajalce obnovitvenih del ipd.). Število vzdrževalnih ekip in vozil je omejeno, zato so ekipe zadolžene tudi za t. i. intervencije ob izrednih dogodkih, npr. nesreče, pokvarjena vozila, zastoji ipd.. Tako kljub vnaprej načrtovanim vzdrževalnim delom, teh večkrat ni mogoče opraviti v predvidenih terminih. S planom zapor je seznanjen naš Prometnoinformacijski center (PIC): www.promet.si, ki o tem ažurno obvešča.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri