Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Registriranih že več kot 40.000 uporabnikov sistema DarsGo
28.2.2018


1. aprila 2018 bo Slovenija prešla s sistema cestninskih postaj na sistem cestninjenja v prostem prometnem toku DarsGo, ki bo obvezen za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone (težka vozila). Vozniki težkih vozil se lahko v sistem DarsGo registrirajo na spletni strani www.darsgo.si ali na uporabniških točkah (DarsGo servisih) po vsej državi.

Sistem DarsGo bo veljal za tovornjake, avtobuse in vsa
druga vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone

S 1. marcem 2018 se mreži sedmih matičnih DarsGo servisov, ki jih upravlja družba DARS, ter 60 pooblaščenim DarsGo servisom na bencinskih črpalkah Petrol, OMV in MOL na avtocestnih počivališčih pridružuje še dodatnih 65 pooblaščenih DarsGo servisov na bencinskih črpalkah ob avtocestnem omrežju. Skupno število DarsGo servisov se tako povečuje na 132 (zemljevid DarsGo servisov).
 

Poleg DarsGo servisov, ki jih upravlja družba DARS, bodo uporabniki lahko obiskali
tudi pooblaščene DarsGo servise na bencinskih črpalkah Petrol, OMV in MOL

DARS poziva uporabnike k čimprejšnji registraciji


Do konca meseca februarja se je v sistem DarsGo registriralo že več kot 40.000 težkih vozil. Večina uporabnikov je iz Slovenije, sledijo pa jim uporabniki iz Poljske, Madžarske, Romunije, Hrvaške ter drugih držav Srednje in Vzhodne Evrope.

Družba DARS ob tem poziva avtoprevozniška podjetja in voznike težkih vozil, naj se čim prej registrirajo v sistem DarsGo in pridobijo naprave DarsGo ter se tako izognejo morebitnim čakalnim vrstam ob prehodu na novi sistem cestninjenja ter visokim globam, če bodo na avtoceste in hitre ceste zapeljali brez naprave DarsGo.

Za registracijo v sistem DarsGo morajo uporabniki predložiti prometno dovoljenje in dokazilo o emisijskem razredu EURO, za vozila, registrirana v Sloveniji, pa le prometno dovoljenje. Administrativni stroški za registracijo vsakega vozila in personalizacijo naprave DarsGo znašajo 10 EUR z DDV.


Ukinitev ABC-tablic in DARS-kartic
 

Z vzpostavitvijo sistema DarsGo bodo cestninske postaje prenehale sprejemati ABC-tablice in DARS-kartice, ki jih vozniki težkih vozil uporabljajo v obstoječem cestninskem sistemu. Uporabniki omenjenih elektronskih medijev morebitnega neporabljenega dobroimetja ne bodo mogli prenesti na račun vozila v novem sistemu DarsGo, saj gre za popolnoma ločena sistema.

Neporabljeno dobroimetje na ABC-tablicah in DARS-karticah bo družba DARS uporabnikom vrnila na njihov bančni račun. ABC-tablice in DARS-kartice je treba skupaj z izpolnjeno vlogo poslati na naslov DARS d.d., Dunajska 7, 1000 Ljubljana, Slovenija, najpozneje do 30. junija 2018 (več informacij).Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri