Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Strokovno pravno mnenje v zvezi z zakonitostjo protokola o nadaljnji izvedbi javnega naročila gradnje predora Markovec
15.9.2011


Strokovno pravno mnenje v zvezi z zakonitostjo protokola o nadaljnji izvedbi javnega naročila predora Markovec je pripravil Inštitut za ekonomsko in korporativno upravljanje Maribor. Protokol je po ugotovitvi omenjenega inštituta zakonit.

Po preučitvi vseh dejavnikov in okoliščin, ki so botrovale podpisu omenjenega protokola, omenjeno pravno mnenje v zaključku navaja:
 
»Protokol, ki je po svoji vsebini akt operativne narave, saj opredeljuje dejanska vprašanja glede nadaljnje izvedbe javnega naročila, je v skladu z določili obligacijsko–pravne zakonodaje, zakonodaje s področja javnega naročanja kot tudi stališči sodobne prakse Sodišča ES ter kot takšen zakonit.
 
V določila gradbene pogodbe protokol ne posega, temveč ostajajo v celoti v veljavi. Odločitev naročnika, da javno naročilo izvede s preostalim izbranim ponudnikom, je v danih okoliščinah tako nedvomno legitimna, z vidika gospodarnosti pa smotrna in učinkovita, saj zagotavlja možnosti najhitrejše in hkrati najracionalnejše izvedbe preostalega javnega naročila.«
 
Celotno pravno mnenje je dostopno na tej povezavi.Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri