Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Uporabnike avtocest znova opozarjamo na pravilno obnašanje v primeru okvare vozila
23.3.2013


V tem mesecu sta se na naših avtocestah zgodili dve prometni nesreči, ko je vozilo do smrti zbilo pešca. V družbi DARS d.d. zato uporabnice in uporabnike avtocest in hitrih cest znova opozarjamo na pravilno obnašanje na avtocesti v primeru okvare vozila ali drugega nepredvidenega dogodka.

Na dolenjski avtocesti v bližini predora Leščevje pri Trebnjem je tovorno vozilo 7. marca zbilo pešca, ki je izstopil iz osebnega vozila. Voznik je podlegel poškodbam prometne nesreče. Tri dni pozneje se je na primorski avtocesti med Postojno in Uncem zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, ki je ustavil na počasnem pasu avtoceste in izstopil iz vozila. Med hojo po avtocesti ni uporabljal odsevnega jopiča in je bil oblečen v črna oblačila. Na pasu za počasna vozila ga je zbil voznik tovornega avtomobila s polpriklopnikom. Pešec je v nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. 

Napotke, kako ravnati v primeru okvare vozila na avtocest ali hitri cesti, si lahko preberete na tej povezavi.

Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri